Maak een boswandeling voor meer bomen!

dinsdag 15 juni 2021

Van 10 tot en met 18 juli organiseert Trees For All een wandelactie. Maak een boswandeling en help daarmee om nieuw bos te planten. Voor iedere 5 kilometer die je loopt, wordt een boom geplant. Doe je mee?

Met een speciale wandelactie van 10 t/m 18 juli wil Trees for All zoveel mogelijk mensen oproepen een boswandeling te maken. Het doel is om mensen bewust te maken van de waarde van bomen en samen nieuw bos te planten. Voor elke 5 kilometer die gelopen wordt, plant Trees for All namelijk een boom. Aanmelden voor een boswandeling kan via www.treesforall.nl/boswandeling.

Wandelen met een app

Iedereen kan meedoen van 10 t/m 18 juli. Deelnemers kiezen zelf een dag en een locatie voor een boswandeling van 5, 10 of 15 kilometer. Een speciale app berekent een route vanaf het startpunt van de deelnemer en houdt tijdens het lopen het aantal kilometers bij. Op de website zal te zien zijn hoeveel bomen er in totaal bij elkaar gelopen zijn.

Bomenverdubbelaar

De deelnemer doneert zelf 1 boom bij inschrijving voor de eerste 5 kilometer. Voor de sportievelingen die 10 of 15 kilometer lopen, zet Trees for All de ‘bomenverdubbelaar’ in en worden 1 of 2 bomen extra geplant. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal partners van Trees for All: Sogeti, Accenture en Arriva. Simone Groenendijk, directeur Trees for All: “Jij wandelt, wij planten bomen, is ons motto. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer bomen we met elkaar kunnen planten. Zo maken we samen de Langste Boswandeling van Nederland!”

Duurzame bosprojecten

Bossen hebben onze zorg nodig, want jaarlijks verdwijnen er nog steeds 3,5 miljard bomen. Trees for All plant op een duurzame manier nieuwe bossen aan en herstelt bestaande bossen via bosprojecten wereldwijd. Deelnemers van de Langste Boswandeling maken kennis met deze projecten en dragen hier zelf een boompje aan bij. “Bomen zijn niet alleen goed voor ons klimaat, maar ook voor onszelf. Om op te laden of te ontladen. Om schone lucht in te ademen en te genieten van de natuur', legt Groenendijk uit.

Meer informatie en aanmelden


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?