Loop de zon tegemoet tijdens de Nacht van het Wad op 25 en 26 juni

donderdag 10 juni 2021

Houd je van wandelen en laat je je graag verrassen door de mooie natuur en de opgaande zon? Doe dan mee met de wandeltocht Ontwakend Landschap in de vroege ochtend van 26 juni.

Ontwakend landschap

Met Nacht van het Wad wordt specifiek aandacht gevraagt voor duisternis in het Waddengebied, om zo de bewustwording over de noodzaak van het behoud van de duisternis te vergroten. Het Waddengebied is namelijk een van de weinige plekken waar donkerte nog echt kan worden ervaren. Ervaar het zelf tijdens de wandeltocht 'Ontwakend Landschap' van 20 kilomter op voormalig Waddeneiland Wieringen.

Het evenement

Het evenement wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties van Groningen, Friesland en Noord-Holland en vindt plaats in het kader van het Donkerte van het Wadden programma. Je wordt op vrijdag 25 juni in de late middag of vroege avond ontvangen op Camping Waddenzee in Westerland, waar je je tentje kunt opslaan voor de nacht. Bij ontvangst krijg je een route uitgedeeld die je kunt wandelen om heel bewust van de zonsondergang te genieten rond 22 uur. Na deze eerste belevenis zoek je je tent op, omdat de dag vroeg begint.
Vanaf half 4 starten de eerste wandelaars hun tocht en krijg je als deelnemer bij vertrek een ontbijt mee. De wandelroute van 20 km leidt je langs het prachtige landschap van Wieringen. Je loopt de zon tegemoet richting het oosten en langzaam verschijnt de dag terwijl je optimaal geniet van de rust en de ruimte van het kwelderlandschap ten noorden van Wieringen.

Enthousiast geworden?

Op de website van Nacht van het Wad kan je jezelf inschrijven en vind je meer informatie over de wandeltocht en het arrangement.

Schrijf je hier in


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?