Leusden uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar

maandag 15 mei 2017

De gemeente Leusden is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar 2017. Leusden kreeg de titel vanwege het grote aanbod aan wandelroutes.

De Utrechtse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontroles, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden. De gemeente Leusden heeft 275 kilometer aan wandelpaden die jaarlijks worden gecontroleerd. Daarnaast organiseert de gemeente wandelactiviteiten zoals een Boerenwinterwandeling en een lichtjeswandeling in december. Ook voor minder validen zijn er in Leusden wandelroutes uitgezet.

Een bekende wandelroute in de omgeving van Leusden is de Valleiroute. Deze wandelroute bestaat uit onverharde paden door een eeuwenoud cultuurlandschap van  bosjes, bomenrijen, weiden, heidevelden en akkers. De twee andere genomineerde gemeenten waren Alkmaar en Apeldoorn. De jaarlijkse verkiezing van de Wandelgemeente van het Jaar wordt georganiseerd door wandelkrant Te voet.

Wethouder van de gemeente Leusden Jan Overweg neemt de prijs van Wandelgemeente van het Jaar in ontvangst. Foto: Te voet Wethouder van de gemeente Leusden Jan Overweg neemt de prijs van Wandelgemeente van het Jaar in ontvangst. Foto: Te voet


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?