Kaartverkoop bijzondere Slachtemarathon 2018 start 30 september 06.00 uur

vrijdag 29 september 2017

Ken je de Slachtemarathon al? In 2018 is er een extra editie van deze culturele wandeltocht, omdat Leeuwarden-Fryslân dan culturele hoofdstad van Europa is. De kaartverkoop start op 30 september 2017 om 06.00 uur.

Wat is de Slachtemarathon?

De Slachtemarathon is een cultureel wandelevenement over een meer dan 500 jaar oude waterkering en vindt normaal gesproken eenmaal per vier jaar plaats. De 15.000 kaarten zijn dan meestal binnen twee uur uitverkocht. De route voert in 2018 door alle dorpen die nauw betrokken zijn bij de organisatie. Zij zorgen samen met professionele kunstenaars voor een aantrekkelijk programma onderweg vol met kunst en cultuur. Muziek in vele vormen, landschapskunst, videokunst, theater, dans; de deelnemers komen het onderweg allemaal tegen. Er zijn voor deze bijzondere en extra editie slechts 10.000 kaarten beschikbaar.

Thuis in de dorpen en genieten van kunst, cultuur en het landschap

In 2018 lopen de wandelaars niet de gebruikelijke hele marathon, maar is het evenement een tweedaagse wandeltocht van zo’n 92 km. Onderweg kunnen ze overnachten in vijf dorpen halverwege, die hen met open armen ontvangen en laten zien wat ze in huis hebben.
De Slachtemarathon van 2018 wordt een bijzondere tocht voor vele wandelaars en kunst- en cultuurliefhebbers. Het open Friese landschap, de kerktoren van het volgende dorp die wenkt, en de inwoners van alle 22 dorpen die samen met professionele kunstenaars een onvergetelijk programma presenteren, het draagt allemaal bij aan een bijzondere ervaring.

Meer informatie

Kijk op www.slachtemarathon.nl voor meer informatie. Wil je meedoen? Lees dan eerst de informatie goed door op www.slachtemarathon.nl/meedoen.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?