Je vereniging laten groeien doe je zo!

dinsdag 7 augustus 2018

De Brabantse wandelsportvereniging OLAT (Ollandse Lange Afstand Tippelaars) verwelkomde onlangs hun duizendste lid. Wat is hun geheim?

Deelnemers aan de avondvierdaagse, foto: Frans van den Boom Deelnemers aan de avondvierdaagse, foto: Frans van den Boom

De Brabantse wandelsportvereniging OLAT (Ollandse Lange Afstand Tippelaars) verwelkomde onlangs hun duizendste lid. Hun geheim? OLAT-secretaris Harrie Paulissen geeft acht tips om van jouw vereniging een succes te maken.

1. Zorg dat plezier het doel is van de wandeling.

2. Organiseer verschillende wandelinitiatieven, zodat er voor iedereen een plek is binnen de vereniging. Denk aan: korte en lange dagtochten, clubreizen en langeafstandstochten.

3. Laat iedereen vrijblijvend meewandelen, pols pas na een paar deelnames of er interesse is in een lidmaatschap.

Woonplaatsen van de deelnemers aan tochten van OLAT, foto: Frans van den Boom Woonplaatsen van de deelnemers aan tochten van OLAT, foto: Frans van den Boom

4. Stel doelen op, leer als vereniging marketinggericht denken. Bijvoorbeeld: als je weet in welke maanden wandelaars sneller lid worden, speel je daar op in door juist dan actief te werven.

5. Ga met je tijd mee. Houd je als vereniging bezig met de veranderingen in de wandelwereld en investeer in techniek.

6. Doe er alles aan om het werk van de vrijwilligers aangenaam te maken. Denk aan: goede materialen en een fijne werkomgeving.

7. Creëer een open sfeer. Ieder lid heeft andere behoeften en verwachtingen van een vereniging en moet dit binnen jouw club kunnen vinden.

8. Het succes van een vereniging zit volgens Harrie in een combinatie van verschillende factoren: visie, strategie, communicatie, persoonlijke betrokkenheid en inhoud. Harrie: “Die moeten in evenwicht zijn. Als een van de pijlers verzwakt, merk je dat meteen.”


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?