Honderdste Klompenpad geopend

vrijdag 2 juni 2017

Deze week is het honderdste Klompenpad geopend. Het zestien kilometer lange Jufferpad gaat door het buitengebied van Renswoude en Veenendaal.

Het Jufferpad werd feestelijk geopend door onder meer de Gelderse Commissaris van de Koning Clemens Cornielje. Het pad heeft een lengte van 16 kilometer en start vanuit Renswoude. De route voert wandelaars over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen in deze streek. Blikvanger is het imposante Kasteel Renswoude, dat waarschijnlijk gebouwd is op middeleeuwse fundamenten.  

Het Jufferpad is te herkennen aan een roze markering in de vorm van een klomp. De route is in beide richtingen te lopen. Ook is het mogelijk om het Jufferpad te combineren met andere Klompenpaden in de buurt, zoals het Turfvelderpad en het Nederwoudsepad. De overstappunten naar de andere paden zijn te vinden via de kaart, maar ook in het veld.

Wat zijn Klompenpaden?

Markering van een Klompenpad, foto: Wikimedia Markering van een Klompenpad, foto: Wikimedia

Klompenpaden zijn gemarkeerde rondwandelingen door agrarisch cultuurlandschap. De paden zijn meestal onverhard en voeren je over boerenland en landgoederen. De cultuur en natuur langs de routes vertellen je over de geschiedenis van de omgeving.

De paden zijn een initiatief van Landschap Erfgoed Utrecht en Stichting Landschapsbeheer Gelderland. In 2002 werd het eerste Klompenpad geopend, inmiddels zijn er honderd Klompenpaden van verschillende lengten in de provincies Utrecht en Gelderland.

Ga naar www.klompenpaden.nl voor een overzicht van alle paden.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?