Hoge Veluwe wint prijs met drie wandelroutes

Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft een prijs ontvangen voor drie wandelroutes die toegankelijk zijn voor mensen met een fysieke beperking.

De Goed voor Elkaar-Prijs is een initiatief van het Kenniscentrum Groen & Handicap. Stichting Nationaal Park won de prijs met drie routes in het park: het Belevingspad, het Landschappenpad en het Berlagepad.

Landschappenpad

Het vier kilometer lange Landschappenpad is in 2010 ter ere van het 75-jarig jubileum van De Hoge Veluwe aangelegd. Deze cultuurhistorische wandeling begint bij het Bezoekerscentrum en voert langs de hoogtepunten van het park, zoals het Kröller-Möller Museum en de Franse berg. Langs de route staan twee picknicktafels die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel.  

Berlagepad

Het Berlagepad (2,6 kilometer) loopt rondom de vijver bij Jachthuis Sint Hubertus. Het rolstoelvriendelijke pad is genoemd naar de architect H.P. Berlage, die het jachthuis in 1914 ontwierp.

Belevingspad

Het Belevingspad is mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Bij deze route van ruim een kilometer staan voelen, ruiken, zien en horen centraal. De route start vanaf het Bezoekerscentrum.

Kijk voor informatie over toegangsprijzen en openingstijden op de site van Nationaal Park De Hoge Veluwe.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?