Het nieuwste nummer van magazine Wandel.nl is uit

vrijdag 6 september 2019

Vers van de pers: het nieuwe nummer van magazine Wandel.nl. In dit nummer veel aandacht voor (wandelende) dieren. Van dieren als wandelmaatje tot burlende edelherten. Wat lees je nog meer in dit nummer?

Journalist en schrijver Antoinnette Scheulderman vertelt in een interview over de bijzondere band die ze met honden heeft. In haar boek 'Dan neem je toch gewoon een nieuwe' beschreef ze haar liefde voor haar overleden teckel Bubbels. Hella van der Wijst ging met Antoinnette én met hondje Dizzy op pad in Rotterdam. ‘De hond neemt mij mee uit wandelen. Vijf keer per dag trekt zij mij achter mijn computer vandaan’.

Wandelen met een varken of kat?

Dat je niet alleen met honden, maar ook met andere dieren kunt wandelen, bewijzen de portretten in dit magazine. Zo wandelt Kim dagelijks met haar varken Francis Bacon over de Brabantse hei. ‘Door Frans ontdekken we hoe mooi en divers Brabant is als wandelgebied.’ Robin en Albert Jan vertellen hoe ze met hun katten op pad gaan. ‘Doordat we met de katten lopen, wandelen we nu dagelijks.’ Waarom wordt het edelhert ook wel ‘de koning van het woud’ genoemd? Je leest het in een verslag van een excursie naar burlende edelherten. Geen zin om te wandelen in de regen? Natuurweerman Catrinus Dijkstra legt uit hoe dieren kunnen helpen om het weer te voorspellen.

Routes door bevrijd land

Maar behalve over dieren, lees je over nog veel meer onderwerpen in dit magazine. Dit najaar is het 75 jaar geleden dat de bevrijding van Nederland begon. Diverse wandelroutes in Nederland brengen je langs herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Magazine Wandel.nl zet vijf van deze routes door bevrijd land op een rij. Van Airbornepad Market Garden tot een route die herinnert aan de Poolse bevrijders bij Driel in Gelderland.

Archeologisch Park Matilo bij Leiden, foto: Johan Vellinga Archeologisch Park Matilo bij Leiden, foto: Johan Vellinga

Wandelen over het Limespad

Johan Vellinga schreef in de afgelopen nummers van magazine Wandel.nl over het Elfstedenpad in Friesland. Voor een nieuwe serie over het Limespad zakte hij naar het zuiden van ons land. Voor het eerste deel van deze route, die de noordgrens van de oude Romeinse rijk volgt, wandelde Johan van Katwijk aan Zee naar Zwammerdam. Hij komt onder meer langs een reconstructie van een castellum (een Romeins fort) en langs de vindplaats van maar liefst zes Romeinse schepen.

Natuurlijk vind je in dit nummer ook weer de vaste rubrieken, columns en win-acties.

Magazine Wandel.nl lezen?

Als je het alles-in-1-pakket van KWBN hebt, krijg je magazine Wandel.nl vijf keer per jaar in de brievenbus. Geen lid van KWBN? Op deze pagina vind je alle informatie over het lidmaatschap. In de Wandel.nl Webshop kun je losse nummers van het magazine bestellen.

Bestel dit nummer van magazine Wandel.nl


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?