Het 10 daagse wandelvirus in Twente

dinsdag 18 mei 2021

Silvia Rikmanspoel is FitStapcoach en al jaren bezig met haar passie wandelen. In deze coronatijd kwam ze met haar wandelmaatje Joyce de Witte op het idee een wandelchallenge te organiseren. Tien dagen tien kilometer wandelen vanuit hun woonplaats Manderveen.

Joyce en Silvia Joyce en Silvia

In eerste instantie verdween het idee naar de achtergrond totdat het tijdens een wandelmoment van Joyce weer tot leven kwam en ze mij appte. We waren meteen enthousiast en binnen no time was het geregeld. De routes die we reeds in en om ons dorp uit hadden gezet, hebben we nagelopen en aangepast, het verhaal voor de media werd geschreven en de challenge was vanaf dat moment een feit. Bij tien deelnemers was het evenement voor ons al geslaagd, maar al na de eerste publicatie in de kranten en op Facebook stroomden de aanmeldingen binnen. Het leek of iedereen om ons heen besmet werd met het positieve wandelchallenge-virus. Een opname voor de radio en de filmploeg van Twente FM waren het leuke gevolg.

Het doel van de callenge is mensen in deze coronatijd in beweging te houden en ze hiervoor een nieuwe uitdaging te bieden. Tijdens de verschillende routes laten we ze de prachtige natuur van de omgeving (her) ontdekken. Foto’s van de wandelingen kunnen op Facebook worden gepost en de twee leukste, gekste, origineelste bijdrage wordt bekroond met een FitStaptraining en een maand gratis fitness van fysiotherapeut Joyce.

Dagelijks lopen wandelaars langs mijn huis. Het zien van de enthousiaste wandelaars in en om ons dorp geeft zo’n goed gevoel, daar doen we het voor. Vandaag ga ik op pad om deelnemers te verrassen met een gratis mandarijn van de plaatselijke groenteboer. Ik kom twee dames tegen en ze vertellen me enthousiast dat ze op bospaden en weidepaden hebben gelopen waarvan ze het bestaan niet wisten. “We gaan het zeker redden binnen die tien dagen, want het is veel te leuk”.  Ze bedanken me voor de versnapering en ik loop verder voor een volgende ontmoeting.

Als ik terugkom in het dorp stappen wandelaars uit de auto om te beginnen aan een nieuwe route. Het begint te miezeren, maar dat geeft niet want de mensen stralen.

De challenge ging op 26 april van start en loopt tot en met 25 mei, deelnemers kunnen het in 10 dagen lopen maar er ook langer over doen. De deelname aan de challenge is gratis en aanmelden is nog steeds mogelijk via srikmanspoel@hotmail.com.

Benieuwd naar de FitStap training van Silvia? Neem dan hier een kijkje.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?