Go Short presenteert unieke filmwandeling door Nijmegen-West

vrijdag 20 augustus 2021

Filmfestival Go Short presenteert een gratis filmwandeling door het havengebied van Nijmegen. Al wandelend luister je naar verhalen over vroeger en nu en zie je films.

Ontdek de veerkracht van Nijmegen-West en de bijzondere ontwikkelingen in het Nijmeegse Waalfront! Aan de rand van de binnenstad van Nijmegen ligt het Waalfront: het voormalige industrie- en havengebied dat transformeert naar een hoog stedelijk woon- en werkgebied. Go Short en Architectuurcentrum Nijmegen maakten een filmwandeling over de veerkracht van mensen in deze dynamische omgeving. Bewoners, ondernemers en ontwerpers vertellen hoe zij de veranderingen ervaren, maar ook de gezamenlijke wens om het ‘samen sterk’ gevoel in Nijmegen-West te behouden. Het lef om te vernieuwen en het verleden te koesteren. 
 

Foto: Elske Nissen Foto: Elske Nissen

De wandeling is verweven met vier korte films die de sfeer van het gebied versterken. Filmkenner Mathieu Janssen geeft een inleiding over de kracht van de korte film.

Onderweg krijg je informatie over bijzondere gebouwen op de route en wordt je meegenomen in de verhalen van mensen uit het Waterkwartier en het havengebied. Door middel van audio, film en speciaal hiervoor gecomponeerde muziek door muzikant Frank Boeijen (the Gathering), geven we je een unieke kijk op deze omgeving die constant in verandering is. 
 

Praktische informatie

De wandeling, inclusief audio en films, is voor iedereen gratis beschikbaar via deze mobiele website van Go Short. De wandeling is op ieder moment te lopen, individueel of samen. Het enige dat je nodig hebt is een smartphone en oortjes/een koptelefoon. De route (max. 2 uur) start vanaf het Joris Ivensplein en loopt onderlangs de spoorbrug naar het havengebied.

Meer info over de filmwandeling


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?