Gladiolen voor medewerkers in de zorg

woensdag 22 juli 2020

Dit jaar geen gladiolen voor de helden van de Vierdaagse, maar voor de helden van de zorg. Op vrijdag 24 juli krijgen Nijmeegse zorginstellingen namens Stichting DE 4DAAGSE en de gemeente Nijmegen een boeket gladiolen uitgereikt.

Gladiolen, foto: Bianca van Uden Gladiolen, foto: Bianca van Uden

Het symbool van de Vierdaagse

De Sint Annastraat in Nijmegen wordt jaarlijks omgetoverd tot Via Gladiola. Duizenden Vierdaagselopers komen hier dan over de finish. Het is een traditie dat de wandelaars hier gladiolen ontvangen. De gladiool staat symbool voor kracht en overwinning, dus deze bloem verdien je na een bijzondere prestatie.

De organisatie van de Vierdaagse Nijmegen en de gemeente Nijmegen gaan dit jaar medewerkers in de zorg in het zonnetje zetten. Burgemeester Hubert Bruls en wethouders van de gemeente Nijmegen gaan samen met bestuursleden van Stichting DE 4DAAGSE op vrijdag 24 juli langs diverse zorginstellingen. Zij overhandigen de zorgmedewerkers hier persoonlijk een boeket gladiolen om hen te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Oproep: geef ook een gladiool aan een zorgheld!

Daarnaast roept Stichting DE 4DAAGSE iedereen op om ook zelf mee te doen. Het concept is eenvoudig: ga naar je plaatselijke bloemist, koop een bosje gladiolen en geef dat - inclusief Vierdaagsewenskaartje - aan jouw zorgheld. Om ruchtbaarheid te geven aan de actie wordt iedereen gevraagd om foto’s van de gladiolenhulde op social media te delen met de hashtags #geefgladiolen en #4d20. Het wenskaartje (pdf) is te downloaden via deze link.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?