Fotowandeling door de binnenstad van Den Bosch

donderdag 27 mei 2021

Fotografen Diana en Ronnie nemen je in 16 beeldverhalen door de binnenstad van Den Bosch mee naar verschillende culturen uit Afrika en Azië.

Fotografen Diana Putters en Ronnie Dankelman hebben een gratis en coronaproof fotowandeling ontwikkeld door de binnenstad van Den Bosch. Ze nemen wandelaars via beeldverhalen mee naar tradities uit Afrika en Azië. Deze beeldverhalen zijn door hen zelf gefotografeerd. Tijdens de wandeling van ongeveer 5 kilometer kunnen geïnteresseerden onderweg QR-codes scannen waarmee je toegang krijgt tot 16 beeldverhalen. De wandeling was al tot begin mei te zien in West-Vlaanderen en was een enorm succes.

Naar de wandelroute

Dipo, van meisje tot vrouw (één van de 16 beeldverhalen) Dipo, van meisje tot vrouw (één van de 16 beeldverhalen)

Een inkijkje in één van de beeldverhalen

Dipo, van meisje tot vrouw

Geïnspireerd door het fotoboek “African Ceremonies” van Angela Fisher en Carol Beckwith besluit ik om naar Ghana te gaan om de Dipo ceremonie mee te maken. Dipo is de viering van vrouwelijkheid en vruchtbaarheid onder bescherming van de aardegodin Nene Kloweki. Deze ceremonie vindt al sinds de elfde eeuw plaats bij de Krobostam. Het begint met de ontvangst van de meisjes, waarbij zij moeten verklaren dat ze de waarheid spreken en dat ze niet met iemand naar bed zijn geweest, anders worden ze verstoten. Voorheen was de gemiddelde leeftijd veertien tot zestien jaar. Tegenwoordig zijn er al meisjes van vier die meedoen. Een weekend lang verblijf ik bij moeders die hun dochters vrouw zien worden.

Wie zijn Diana en Ronnie

Diana: "Mijn eerste reis buiten Europa was eind jaren tachtig naar de Verenigde Staten. Daar ben ik een aantal keer geweest. Tegenwoordig zoek ik meer de reisbestemmingen waar het liefst weinig toeristen komen. Landen in de rondom de Himalaya en landen in (West)-Afrika en Iran zijn momenteel mijn favoriete bestemmingen. Door het reizen is ook mijn passie voor fotografie geboren."

Ronnie: "Ik ben Ronnie Dankelman, autonoom fotograaf en woon in Den Bosch. In 2003 gaat er een wereld voor me open. Ik overwin vliegangst en reis voor het eerst buiten Europa om met kamelen een trektocht van 160 km door de woestijn in Marokko te maken. In de woestijn word ik geïnspireerd om serieus iets met fotografie te gaan doen. Ik bezoek het liefst landen in en rondom de Sahara en de Himalaya. Ik ben geïnteresseerd in tradities bij culturen die aan het verdwijnen zijn."


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?