Deelnemers De Alternatieve Vierdaagse lopen samen ruim 33 keer de wereld rond

maandag 27 juli 2020

De deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse hebben vorige week bij elkaar ruim 1,3 kilometer gelopen. In totaal wisten ruim 20.000 wandelaars hun alternatieve Vierdaagse te volbrengen.

De statistieken van De Alternatieve Vierdaagse De statistieken van De Alternatieve Vierdaagse

Nadat bekend werd dat de 104de editie van de Vierdaagse Nijmegen dit jaar vanwege de coronacrisis niet kon doorgaan, besloot de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) een alternatieve vierdaagse te organiseren. Deelnemers hadden de keuze uit etappes van 10, 20, 30, 40 en 50 kilometer. Ruim 20.000 wandelaars konden op deze manier in de Vierdaagseweek toch nog vier dagen wandelen. De jongste deelnemer was 6 jaar, de oudste 93 jaar.

De deelnemers liepen van 21 tot en met 24 juli door heel Nederland. En niet alleen in Nederland, want ook in onder meer Cambodja, Japan, Spanje en Tsjechië en op Curaçao liepen wandelaars De Alternatieve Vierdaagse. Samen legden alle deelnemers ruim 1,3 miljoen kilometer af. Ter vergelijking: dit komt qua afstand neer op 33 keer om de aarde en ruim 3 keer naar de maan lopen. Iedereen die De Alternatieve Vierdaagse heeft volbracht, ontvangt een speciaal ontworpen medaille.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?