De highlights van de Amsterdam City Walk

maandag 16 september 2019

De Amsterdam City Walk dompelt je op zaterdag 19 oktober helemaal onder in Amsterdamse sferen. Je komt langs de mooiste iconen van onze prachtige hoofdstad. Wij vertellen jou alvast wat de highlights op de route zijn. Je kunt je nog tot en met maandag 7 oktober inschrijven, dus wees er snel bij.

De start van de Amsterdam City Walk in het Olympisch Stadion De start van de Amsterdam City Walk in het Olympisch Stadion

Drie unieke startlocaties

De 17, 20, 26 en 33 km starten vanuit het historische Olympisch Stadion. In de ochtend is het nog donker in de stad en hangt er nog een schemerige sfeer in het stadion. Een dag later vindt hier de TCS Amsterdam Marathon plaats.

De start van de 10 km vindt plaats vanaf de Stopera, waar een sfeervolle start wordt ingericht. De 14 km is nieuw dit jaar en bij een nieuwe route hoort ook een nieuwe startlocatie. De 14 km start vanaf Ven Amsterdam.

Deelnemers aan de Amsterdam City Walk passeren het Rijksmuseum Deelnemers aan de Amsterdam City Walk passeren het Rijksmuseum

Amsterdamse iconen op de route

Iedere route heeft zijn eigen karakter en sfeer. Of je nu van cultuur houdt of van natuur, van het drukke centrum of van de groene parken.

Onderweg kom je langs allemaal bekende Amsterdamse iconen. Wandel onder het Rijksmuseum door, langs Koninklijk Theater Carré, Hermitage Amsterdam en door het Amsterdamse Bos en het Vondelpark. Welke route je ook kiest, je krijgt genoeg te zien van Amsterdam!

De Amsterdam City Walk brengt je langs de iconen van de hoofdstad De Amsterdam City Walk brengt je langs de iconen van de hoofdstad

Wandel mee voor het goede doel

Dit jaar kun je bij jouw inschrijving een vrijwillige bijdrage doen aan een nieuw project van Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat naar De Hollandsche Manege Amsterdam.

De Hollandsche Manege is de met koninklijke allure gebouwde stadsmanege aan het Vondelpark. Die allure heeft de manege helaas al lang niet meer. Met het opgehaalde bedrag helpt Le Champion om deze oudste stadsmanege van Europa haar grandeur terug te geven.

Het Stadionplein tijdens de Amsterdam City Walk Het Stadionplein tijdens de Amsterdam City Walk

Ervaar het ultieme Amsterdamse gevoel

Naast mooie iconen op de route kun je onderweg ook genieten van Amsterdamse lekkernijen. De augurken van Kesbeke, Amsterdamse koggetjes en korstjes maken het Amsterdamse feest compleet.

Na jouw wandeldag kun je op het Stadionplein genieten van een drankje terwijl je nog een dansje waagt op de klanken van Amsterdamse volksmuziek. Amsterdamser kan het bijna niet tijdens de Amsterdam City Walk.

Wandel je mee?

Wil jij op zaterdag 19 oktober meewandelen tijdens de Amsterdam City Walk? De inschrijving is nog geopend t/m maandag 7 oktober. Wees er snel bij en geniet van jouw eigen Amsterdam Experience. Inschrijven kan via www.amsterdamcitywalk.nl.


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?