Beweegprogramma FitStap is nu officieel ‘goed onderbouwd’

vrijdag 8 november 2019

FitStap, het beweegprogramma van KWBN, heeft van het Kenniscentrum Sport een kwaliteitskeurmerk gekregen. Daarmee geldt het programma vanaf nu officieel als ‘goed onderbouwd’.

FitStap zag in 2018 het levenslicht. Binnen het programma gaan deelnemers gedurende 12 weken onder leiding van een gecertificeerde FitStap-coach werken aan een gezonde leefstijl. Behalve wandelen, biedt het programma ook voedingsadvies, mentale coaching en cognitieve fitness. KWBN heeft inmiddels 140 FitStap-coaches opgeleid en honderden deelnemers op weg geholpen naar een gezondere leefstijl. De deelnemers zijn enthousiast over het programma, want ze waarderen het gemiddeld met een 8,6.

Officiële erkenning

Het keurmerk ‘Erkende sport- en beweeginterventie’ van het Kenniscentrum Sport heeft drie niveaus. Al voor de officiële introductie kreeg FitStap niveau 1 (een goed beschreven programma) en nu heeft het niveau 2 (goed onderbouwd) toegekend gekregen. KWBN streeft met FitStap uiteindelijk naar niveau 3 (bewezen effectief). Daarmee is het zowel voor deelnemers als voor overheden, zorgverzekeraars en zorginstanties duidelijk dat FitStap van goede kwaliteit en bovendien effectief is.  

Meer informatie over FitStap


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?