Beweeg je over het virtuele Pronkjewailpad

woensdag 6 mei 2020

Vanwege de coronacrisis is het de komende tijd helaas niet mogelijk om stempels en pronkjewails op het Groningse Pronkjewailpad te verzamelen. De organisatie heeft daarom een alternatief bedacht: een virtueel Pronkjewailpad. Dit kun je gewoon thuis, ook buiten Groningen, spelen.

Het Pronkjewailpad is een lange afstandsroute door de hele provincie Groningen. Via de wandelroute kunnen wandelaars normaal gesproken van begin april tot eind oktober stempels en pronkjewails verzamelen bij lokale organisaties en ondernemers. Door het coronavirus is dit in ieder geval de komende tijd niet mogelijk. Het Pronkjewailpad bedacht daarom een alternatief: een speciale app waarmee je toch kunt bewegen en Groningen kunt ontdekken. Je kunt gewoon thuis, in heel Nederland, aan het spel meedoen.

Speciale app

De al bestaande Pronkjewailpad-app wordt hiervoor uitgebreid met een aantal functies. De app telt het aantal bewegingen (van wandelen tot oefeningen doen) van de deelnemer en bepaalt aan de hand daarvan hoeveel kilometer je hebt gelopen. Alle (combinaties van) bewegingen tellen mee, zolang je de app maar bij je draagt. Denk aan traplopen, (indoor) fitness, een wandeling in de buurt of tuinieren.

Onderweg kom je in de app virtuele stempelposten tegen waar je een vraag moet beantwoorden of een opdracht moet uitvoeren om Groningen op een digitale manier te leren kennen. Hiermee kun je een stempel op een digitale stempelkaart verdienen. Om het virtuele Pronkjewailpad te lopen, is het wel belangrijk dat je óók de app Google Fit (Android) of Gezondheidsapp (Apple) activeert.

Het openingsweekend: 9 en 10 mei

Het Pronkjewailspel opent in het weekend van 9 en 10 mei. De organisatie daagt je uit om in twee dagen een zo groot mogelijke afstand af te leggen op het (virtuele) Pronkjewailpad. Voorwaarde is dat je thuis of in de buurt beweegt. Vermijd drukke plekken, beweeg alleen en houd 1.5 meter afstand.  De tien deelnemers die in het openingsweekend de grootste afstand weten af te leggen, ontvangen een gratis startkaart voor het Pronkjewailpad-Oost (voor als de coronacrisis voorbij is).

Met je deelname aan het virtuele Pronkjewailpad kun je lokale organisaties en ondernemers in Groningen steunen. Dit kan door je te laten sponsoren voor het aantal kilometers dat je aflegt of door een vrijwillige donatie te doen.

Meedoen met het Pronkjewailpadspel?

Wil je ook meedoen aan het openingsweekend? Stuur dan een mailtje naar pronkjewailpad@todn.nl. Na het openingsweekend blijft het Pronkjewailspel gratis beschikbaar in de App- en Playstore. Ben je gefinisht? Maak dan een printscreen van de app en stuur deze naar pronkjewailpad@todn.nl. De eerste 50 finishers ontvangen een gratis startkaart voor het Pronkjewailpad-Noord. De volgende 50 finishers krijgen 50 procent korting op een startkaart.

Meer informatie over het Pronkjewailspel


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?