April = Rode Kruis Bloesemmaand

maandag 5 april 2021

Stichting Rode Kruis Bloesemtocht heeft voor haar grote wandelevenement een prachtig alternatief: de Rode Kruis Bloesemmaand gedurende de hele maand april. Wandel in je eigen omgeving en steun het Rode Kruis.

Het goede doel voorop

Het grootste eendaagse wandelevenement in Nederland, waar altijd tienduizenden bezoekers op af komen, wil graag opnieuw mensen in beweging brengen om te wandelen voor het goede doel.

Om dat te bereiken, heeft de stichting de maand apil omgedoopt tot Rode Kruis Bloesemmaand. Er zijn in deze maand allerlei activiteiten. Je kunt je eigen afstand (hard)lopen langs de bloesem in je omgeving met behulp van diverse apps. Je kunt meedoen aan vele winacties, een unieke herinneringspin bestellen en natuurlijk word je gevraagd te doneren voor het goede doel.

Wandelen tegen eenzaamheid

Wandelen is door de pandemie enorm populair geworden. Door aan de Bloesemmaand mee te doen werk je niet alleen aan je eigen welzijn, maar steun je twee projecten van het Rode Kruis: 'De Hulplijn' en 'Let op elkaar-netwerk', waar mensen terecht kunnen die vragen of zorgen hebben, of die behoefte hebben aan een luisterend oor.

Wandel, doneer en win!

Door je in te schrijven, minstens € 10- te doneren en een foto, blog of vlog in te sturen van bloesem bij jou in de omgeving , ding je mee naar een van de dagelijkse prijzen. Onder meer PK Running heeft prachtige prijzen ter beschikking gesteld. Elke dag kan er iemand blij gemaakt worden met een paar wandel – of hardloopschoenen. Wat is jouw voorkeur? Of maak je kans op rugzakjes, heuptasjes, waterflessen, een weekendje weg of iets anders moois of lekkers.

Kom in actie

Wandel alleen of maak een actie aan en daag je vrienden, collega’s of sportmaatjes uit om een gezamenlijk doel te bereiken.

Met jouw donatie steunen we het Rode Kruis bij hun projecten ‘Hulplijn’ en ‘Let een beetje op elkaar-netwerk’. Kom in actie en wandel mee tegen eenzaamheid.

Naar de site van de Nationale Rode Kruis Bloesemmaand


  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?