Wandelevenementen in de herfst

In de herfst kun je door het hele land aan diverse georganiseerde herfstwandeltochten meedoen. Wandel.nl zet er een aantal voor je op een rij.

Bladeren verkleuren, kastanjes vallen uit de bomen en paddenstoelen komen uit de grond. Het is herfst. Ga naar buiten en zie hoe de natuur zich klaarmaakt voor de winter. In het hele land kun je aan diverse georganiseerde herfstwandeltochten meedoen. Wandel.nl zet een aantal herfst-evenementen op een rij.

De komende tijd kun je door het hele land aan diverse georganiseerde herfstwandeltochten meedoen (Foto: pixabay.com) De komende tijd kun je door het hele land aan diverse georganiseerde herfstwandeltochten meedoen (Foto: pixabay.com)

Tip 1: Utrechtse herfstbossen wandeltocht, Doorn

Zaterdag 13 en zondag 14 oktober 2018 - De uitgestrekte bossen op de Utrechtse Heuvelrug zijn zeker in de herfst een echte aanrader voor wandelaars. In het weekend van 14 en 15 oktober kun je hier de Utrechtse Herfstbossen Wandeltocht lopen. De tochten van 6, 10, 15, 25, 33 en 40 kilometer gaan door ‘een wondere wereld van verkleurend groen, van paden en bomen, van zand en kleine poeltjes’, aldus de organisatie op haar website.

Meer info over dit evenement


Tip 2: Herfstwandeltocht, Ekehaar

Zondag 14 oktober 2018 - Ontdek hoe de Broekstreek er in de herfst uitziet tijdens de Herfstwandeltocht in het Drentse Ekehaar. Je hebt de keuze uit 10, 15, 20 en 25 kilometer. Je wandelt door kleine dorpjes en over paden die in de Middeleeuwen een handelsroute tussen Groningen en Meppel vormden. 

Meer info over dit evenement


Tip 3: Herfsttintentocht, Wedde

Zaterdag 20 oktober 2018 - Ook het Groningse dorp Wedde is in oktober gehuld in herfstsferen. Op 20 oktober vindt hier de Herfsttintentocht plaats. Tijdens deze tocht (5, 10, 15 of 25 km) loop je door de omgeving van het dorp, dat aan het riviertje de Westerwoldse Aa ligt. Je wandelt langs de vele watergangen die het gebied rijk is en langs bosranden in herfsttinten.

Meer info over dit evenement

Bladeren verkleuren, kastanjes vallen uit de bomen en paddenstoelen komen uit de grond.  Bladeren verkleuren, kastanjes vallen uit de bomen en paddenstoelen komen uit de grond.

Tip 4: Herfstkleurentocht, Kilder

Zaterdag 27 oktober en zondag 28 oktober 2018 - Het Montferland staat bekend om zijn bosrijke heuvels met mooie vergezichten. In het laatste weekend van oktober kun je hier tijdens de Herfstkleurentocht Kilder genieten van prachtig gekleurde herfstbladeren, paddenstoelen en groene mossen. Behalve door de natuur, wandel je ook door kleine dorpjes en langs oude molens en kastelen. 

Meer info over dit evenement


Tip 5: Snerttocht, Bleskensgraaf

Zaterdag 27 oktober 2017 - Met de maand november in zicht, breekt langzaam de tijd van snert aan. Op 27 oktober is in het Zuid-Hollandse Bleskensgraaf de Snerttocht. Dit is een echte poldertocht, waarbij je over lange wegen en door weidse graslanden loopt. Als het een onbewolkte dag is, kun je hier genieten van de laagstaande najaarszon. Halverwege is er een rust met, hoe kan het anders, snert. 

Meer info over dit evenement


Tip 6: Blauwvingerwandeltocht, Zwolle

Zaterdag 3 en zondag 4 november 2018 - De blauwvingerwandeltocht in Zwolle dankt zijn naam niet aan de mogelijke gevolgen van wandelen zonder handschoenen bij de steeds lagere temperaturen in deze periode van het jaar. De naam slaat op een eeuwenoud verhaal over de rivaliteit tussen inwoners van Zwolle en Kampen. De tocht gaat zowel door de stad als door het buitengebied van Zwolle. Bij nachtvorst vertellen de witte velden rondom de stad je dat de winter in aantocht is.

Meer info over dit evenement


Foto: Mirjam Klever Foto: Mirjam Klever

Tip 7: Herfstwandeling, Bingelrade

Zondag 18 november 2018 - Op 18 november kun je in Zuid-Limburg voor een afwisselende wandeling ook in Bingelrade terecht. Je hebt de keuze uit 6, 12, 18 of 24 kilometer. De twee langste afstanden gaan door de onlangs geïntroduceerde 5-sterren route door de Schinveldse bossen. Onderweg is er een rustpost waar je onder meer echte Limburgse vlaai kunt krijgen.

Meer info over dit evenement


Tip 8: Herfstwandeling rondom Eys

Zondag 25 november 2018 - Ook in Zuid-Limburg is het als wandelaar goed toeven in de herfst. Op 25 november kun je meedoen aan de ‘Herfstwandeling rondom Eys’. De routes gaan door de omgeving van dit idyllische kerkdorpje. Je kunt kiezen uit een tocht van 8, 10, 15 of 20 km. Geniet van de mooie uitzichten door de bomen die hun bladeren aan het verliezen zijn.  

Meer info over dit evenement


Tip 9: Herfsttocht, Puth

Zondag 25 november 2018 - Terwijl de herfst in volle gang is, organiseert WSV Crescendo in de omgeving van het Limburgse Schinnen haar jaarlijkse Herfsttocht. Je kunt kiezen uit diverse afstanden. Wandel in een decor van vallende bladeren en in herfstkleuren getooide heuvels. Nog even en de winter komt eraan!

Meer info over dit evenement

De Herfsttocht in Puth gaat door Zuid-Limburg De Herfsttocht in Puth gaat door Zuid-Limburg

Meer wandelevenementen in onze Wandelagenda

Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95