Mooie wandelevenementen om je eerste kilometers te maken

maandag 3 februari 2020

In de wandelagenda staan evenementen voor doorgewinterde wandelaars, maar zeker ook voor wandelaars die nog niet zoveel kilometers in de benen hebben. Wandel.nl selecteerde tochten die geschikt zijn om je eerste kilometers te maken.

Zuurkooltocht, Dordrecht (Zuid-Holland)

Zaterdag 29 februari 2020 - Wandel 5 kilometer door het watterrijke polderlandschap bij Dordrecht. Onderweg wacht een broodje met zuurkool en worst op je. Je loopt onder meer door de Biesbosch: het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Hier leven heel veel diersoorten, waaronder de bever. Dat meedoen aan een wandeltocht een prima manier is om van de natuur te genieten, bewijst deze tocht.

Meer info over dit evenement

Canisius Strooptocht, Schinnen (Limburg)

Zondag 1 maart 2020 - De route van de Canisius Strooptocht voert je door de natuurrijke omgeving van Schinnen. Je komt langs bossen, over veldwegen en door glooiende weilanden. De tocht dankt haar naam aan de bekende stroopfabriek in de gemeente Schinnen. Hier wordt tot op de dag van vandaag onder meer Rinse Appelstroop gemaakt.

Meer info over dit evenement

Dorretakkentocht, Bennekom (Gelderland)

Zaterdag 7 maart 2020 – Deze tocht gaat door de bosrijke omgeving van het Gelderse Bennekom. Je wandelt onder meer over landgoed Hoekelum, waar de start van de tocht is. Dit landgoed bestaat uit naaldbossen, loofbomen en beukenlanen. Rondom het 18e-eeuwse buitenhuis is een mooie vijverpartij.

Meer info over dit evenement

Lentetocht, Vlissingen (Zeeland)

Zaterdag 7 maart 2020 – De lente moet officieel nog beginnen, maar in Vlissingen is al een Lentetocht. Mocht het mooi weer zijn, dus kun je merken dat de lente al langzaam in aantocht is. Vanuit Vlissingen brengt deze tocht je door het Zeeuwse landschap. Let goed op of je al de eerste bloeiende planten langs de route kunt zien.

Meer info over dit evenement

Tellerlikkertocht, Winschoten (Groningen)

Zaterdag 14 maart 2020 - Wandel vanuit Winschoten door natuurgebied Tusschenwegen, dat veelal bestaat uit open water, plassen en moerassen. In dit natuurgebied in Groningen lopen bovendien Schotse Hooglanders los. Een mooie tocht om van de natuur te genieten dus.

Meer info over dit evenement

Op zoek naar meer mooie evenementen?

In de wandelagenda op Wandel.nl staan nog veel meer mooie evenementen, zowel tochten van 5 kilometer als van langere afstanden. Ga naar de wandelagenda en zoek jouw evenement om jouw eerste wandelkilometers te maken.

Ga naar de Wandelagenda


Geïnteresseerd in georganiseerde wandelevenementen?

Zoek in de Wandelagenda


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?