Tweedaags wandelarrangement Rijk van Nijmegen

zaterdag 03 oktober t/m zondag 04 oktober 2020

Omschrijving

Een tweedaagse wandeling in het mooiste gebied van Nederland, het Rijk van Nijmegen. De boswachters van Natuurmonumenten in het Rijk van Nijmegen hebben een wandeling uitgezet met voor Nederlandse begrippen spectaculaire hoogteverschillen en vergezichten.

Start: Eethuis De Diepen

Zwarteweg 60, 6596 MJ
MILSBEEK

Organisatie
Natuurmonumenten
www.natuurmonumenten.nl/rijk-van-nijmegen
rijkvannijmegen@natuurmonumenten.nl
0485-516404

Afstanden & starttijden

 • 22km 10:00-11:00 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Onverhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • Voorinschr Voor inschrijven verplicht

Beloningen

  Bereikbaarheid

  Auto: Je kunt de auto parkeren bij Eethuis De Diepen. Hier is ook plaats voor fietsen.
  Bus: Pak de bus naar Milsbeek en wandel vanaf het centrum naar eethuis De Diepen aan de Zwarteweg. De wandeling is is 4 kilometer, vanaf het centrum van Milsbeek is het heen en terug nog eens 3 km.

  Extra informatie

  De wandeltocht begint met koffie en gebak bij het Eethuis de Diepen te Milsbeek. Vanaf hier maak je met behulp van een routebeschrijving een verrassingstocht door het Rijk van Nijmegen. Hoe de route verloopt verklappen we niet, maar we beloven je een tocht door een zeer gevarieerd landschap met stuwwallen, heide, bos en kleinschalig boerenland verweven met historische culturele elementen. Na een eerste dagetappe van ongeveer 22 kilometer, dineer en overnacht je in een heerlijk vier sterren hotel met ruime kamers met prachtig uitzicht en alle comfort om de inspanningen van de dag te koesteren. Na het diner zal een boswachter nog een korte lezing verzorgen over het gebied waar je dit weekend doorheen loopt.

  Na de nacht wacht er een heerlijk ontbijt en kun je op eigen gelegenheid aan de terugtocht naar de Diepen beginnen. Deze bedraagt ongeveer 17 km.

  De bagage voor de nacht wordt door Natuurmonumenten naar de 4-sterren overnachtingsplaats gebracht en het eten en drinken onderweg wordt grotendeels verzorgd. Op de tweede dag wordt je bagage ook weer naar het eindpunt gebracht. Het enige wat je zelf moet dragen is voldoende drinkwater, lunch voor de eerste dag en misschien een kleine versnapering.

  Praktische informatie
  Door het heuvelachtige terrein en de afstanden is de wandeling alleen geschikt voor wandelaars die goed ter been zijn en een goede basisconditie bezitten. Je kunt de wandeltocht op 3 oktober starten tussen 10.00 en 11.00 uur. De start is bij Eethuis De Diepen te Milsbeek. Je kunt wandelen op je eigen tempo. Er is plaats voor ongeveer 20 wandelaars. Deelname kost voor Natuurmonumenten leden € 129,- per persoon bij boeking van een tweepersoonskamer en € 168,- bij boeking van een kamer voor éénpersoons gebruik. Niet-leden betalen € 139,- / € 178,- per persoon bij boeking van een tweepersoons- respectievelijk éénpersoonskamer. Je kunt als je alleen bent ook een tweepersoonskamer boeken, echter kom je dan bij iemand op de kamer die je nog niet kent.

  De bedragen zijn inclusief:
  dag 1: koffie/thee met vlaai, drankje onderweg, 3-gangen-diner en overnachting
  dag 2: ontbijt, lunch en een drankje tot slot.

  Voor deze activiteit is vooraf inschrijven noodzakelijk!


  In de Wandel.nl webshop

  € 6,95
  Ledenprijs € 5,00
  € 4,95
  Ledenprijs € 3,95
  € 11,95
  Ledenprijs € 8,95