Behalve een tocht van 25 en 55 kilometer, heeft de Omloop van de Krimpenerwaard er sinds dit jaar een route van 42 kilometer bij. De routes voeren je door het weidse polderlandschap ten zuiden van Gouda. De langste route volgt bijna de hele omtrek van de Krimpenerwaard, die omzoomd wordt door de rivieren de Hollandse IJssel, de Lek en de Vlist – de kortere afstanden lopen een stuk dwars door de polder. Onderweg is te genieten van het eeuwenoude landschap – langwerpige weilanden begrensd door sloten, met veel vogels en schapen.

Uitzicht over de polders

De routes van de 55 en 42 km lopen door Het Beijersche en bij Gouderak volgen de Hollandse IJssel. Via de polder Achterbroek wordt Ouderkerk a/d IJssel aangedaan. De volgende plaats is Berkenwoude, met een nieuwe rust in Het Schapenschuurtje. Via Stolwijk gaan de lopers van de langste afstand naar Bergambacht, Ammerstol en de Lek. Over de Lekdijk, met breed uitzicht over de rivier, kom je in Schoonhoven, waarna de rivier de Vlist het decor is voor het traject naar Vlist en Haastrecht. De laatste kilometers gaan langs de Hollandse IJssel terug naar de finish in Gouda.

Langs de Hollandse IJssel

De 42 kilometer-lopers slaan in Stolwijk af en lopen door de polder naar Vlist. Vanaf daar volgen ze de route van de 55 kilometerlopers weer naar Haastrecht en de finish. De route van 25 kilometer gaat bij het Beijersche Weegje rechtdoor en bereikt na ongeveer 11 kilometer Stolwijk voor de eerste rustpost. Daar loopt de route, samen met die van 42 kilometer, naar Vlist. Alle wandelaars lopen vanaf dit punt naar Haastrecht en langs de Hollandse IJssel terug naar de finish in Gouda. Het grootste deel van de routes gaat over verharde wegen.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50