Adventurestore Wandeltocht

zondag 27 september 2020

Omschrijving

De Adventure Store Wandeltocht brengt je door de prachtige omgeving van Helmond en de dorpen Mierlo-Hout en Stiphout. De organisatie zet jaarlijks nieuwe routes uit, waarbij het stroomgebied van het riviertje de Goorloop de basis vormt.

Er is alléén online voorinschrijving mogelijk vanaf 1 augustus, dus inschrijven bij de startlocatie kan niet. Er kunnen maximaal 600 deelnemers per dag starten, dus vol is ook echt
vol. Alle deelnemers zijn zelf verantwoordelijk bij deelname aan deze wandeltocht en worden geacht zich aan alle regels en richtlijnen hiervan te houden.
Buitenlandse deelnemers:
Online inschrijven voor buitenlandse deelnemers is niet mogelijk. Wil je wel deelnemen neem dan contact op met de organisator Jan Vogelsangs: mobiel 06-52593285 of per email jvogelsangs@live.nl

Start: Adventure Store

Kastanjehoutstraat 3, 5706 XX
HELMOND

Organisatie
Stichting WandelOrganisatie Peelland
www.adventurestore.nl
jvogelsangs@live.nl
0652593285

Afstanden & starttijden

 • 10km 9:00-12:00 uur
 • 15km 8:00-12:00 uur
 • 20km 8:00-11:00 uur

Bereikbaarheid

 • Trein Het startbureau is bereikbaar per trein

Voorzieningen

 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Onverhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied
 • Verhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • Korting Leden van KWBN ontvangen korting op het inschrijfgeld
 • Honden Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd
 • Bepijld De route is bepijld
 • EHBO Er is EHBO aanwezig

Beloningen

  Bereikbaarheid

  NS Helmond/Mierlo-Hout (10 min. lopen, de route is gemarkeerd), of met de fiets (aparte parkeerruimte bij winkel), of met de auto (parkeerroutes in omgeving worden aangegeven).

  Extra informatie

  Ook dit jaar zijn alle wandelroutes weer volledig vernieuwd en gaan door de prachtige omgeving van Helmond, waarbij het stroomgebied van het riviertje de Goorloop de basis is voor alle routes. Vanaf de start vertrekken de routes door Mierlo-Hout richting het NS-Station.

  Vervolgens gaan de routes door het natuurgebied van Het Covels Bos, waarna de 10 km route de verkorte weg terug gaat richting de rustplaats bij Speeltuin Helmond-West. De 15 km en 20 km routes gaan richting Stiphout, waarna de 15 km route via deels achteraf onverharde weggetjes de Goorloop volgt richting Helmond en naar de rustplaats bij Speeltuin Helmond-West. De 20 km route gaat voor de 1e rustplaats naar de kantine van Atletiekvereniging HAC aan het Molenven. Van daaruit gaat het verder langs de Oude Toren en het mooie open landelijke gebied met zicht op Kasteel Croy.

  Daarna loopt de route door het prachtige en historische Warande Park. De Goorloop wederom volgend sluit ook de 15 km route aan en gaat het verder naar de rustplaats bij Speeltuin Helmond-West, waar ook de 10 km route aansluit. Ook daarna wordt het riviertje de Goorloop weer opgezocht en gevolgd om gezamenlijk in het natuurgebied Het Groot Goor terecht te komen, waar de 15 km en 20 km routes nog een extra lus maken. De terugweg van alle routes gaat langs de sportvelden van Mierlo-Hout, waarna de welverdiende finish volgt bij Adventure Store.


  In de Wandel.nl webshop

  € 6,95
  Ledenprijs € 5,00
  € 4,95
  Ledenprijs € 3,95
  € 11,95
  Ledenprijs € 8,95