66e Int. Vierdaagse Wandeltochten Apeldoorn

dinsdag 09 juli 2019

Omschrijving

Vier dagen genieten van de natuur. Dat belooft de organiserende Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn de deelnemers aan het evenement, dat van 9 tot en met 12 juli voor de 66e keer wordt gehouden.
En wie vier dagen wandelen te veel vindt, kan ook één, twee of drie dagen meewandelen.

Startbureau sluit om 17.30u

Start: Victoria Boys

Berghuizerweg 153, 7312 SN
APELDOORN

Organisatie
Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn
www.4daagseapeldoorn.nl
info@4daagseapeldoorn.nl
06-57002085

Afstanden & starttijden

 • 50km 6:30-7:00 uur
 • 40km 6:30-7:30 uur
 • 30km 7:00-9:00 uur
 • 20km 7:30-10:00 uur
 • 12km 8:30-10:30 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • AED Er is een AED aanwezig
 • Bepijld De route is bepijld
 • EHBO Er is EHBO aanwezig
 • Korting Leden van KWBN ontvangen korting op het inschrijfgeld
 • Onverhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied
 • Rust Er zijn rustplaatsen met zitgelegenheid
 • Voorinschr Voor inschrijven verplicht

Beloningen

 • Medaille Je ontvangt na afloop een medaille

Extra informatie

De Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn staat bekend als ‘de groenste van Nederland’, gezien de routes over de Veluwe, één van de mooiste natuurgebieden van het land.

Vier dagen wandelen door natuur en langs cultuur
Het sportcomplex van de vv Victoria Boys aan de Berghuizerweg te Apeldoorn vormt jaarlijks vanaf de tweede dinsdag in juli het kloppend hart van de Apeldoornse Vierdaagse. Deze accommodatie ligt tegen de bosrand aan, dus al na een paar honderd meter loop je het bos in.

Behalve door bossen loop je ook over heidevelden en langs sprengen. Je komt door diverse Veluwse dorpjes en langs de vele bezienswaardigheden van Apeldoorn en omgeving. Natuurpark Berg en Bos, Paleis Het Loo: je komt het allemaal tegen tijdens de vier etappes.

Gezellige sfeer

Je loopt tijdens de Vierdaagse Apeldoorn veel over onverharde paden. Boomwortels, modder (bij regen) en mul zand (bij droogte) zorgen ervoor dat de routes pittig kunnen zijn.

Behalve de natuurrijke routes is ook de gezellige sfeer een kenmerk van de Vierdaagse Apeldoorn. Zowel op de rustpunten langs de route als bij het start- en finishterrein word je onthaald met een gevarieerd muziekprogramma. Op de laatste wandeldag is een gezellig streekproductenmarktje op de grote rustplaats.

Perskindol bij de Vierdaagse Apeldoorn

Krijg je tijdens de Vierdaagse Apeldoorn last van stramme benen? Dan hebben we goed nieuws, want dit jaar is Perskindol bij deze vierdaagse aanwezig. Bij de start en finish kun je de spierverzorgende spray op je benen laten aanbrengen en zijn er masseurs aanwezig. Ook langs de route kun je jouw benen laten verzorgen. Je herkent de Perskindol-stand aan de gele vlaggen. Lees hier meer over Perskindol.

Inschrijven

De voorinschrijving voor de 66e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn duurt tot en met 28 juni 2019. Aanmelden kan via de website van de organisatie. Daarna is aanmelden vanaf 9 juli mogelijk bij de starttent op het terrein van Victoria Boys.

Je kunt kiezen uit afstanden van 12, 20, 30, 40 of 50 kilometer. Daarmee is het evenement geschikt voor zowel de doorgewinterde als de beginnende wandelaars, voor jong en niet meer zo jong. En wie vier dagen wandelen te veel vindt, kan ook één, twee of drie dagen meewandelen.


De geschiedenis van de Vierdaagse Apeldoorn

De ‘groenste vierdaagse van Nederland’ wordt in 2019 voor de 66e keer gehouden. Sinds het ontstaan in 1954 heeft wat nu de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn heet, een vaste plek veroverd op de wandelkalender van vele wandelaars uit binnen- en buitenland. De Vierdaagse van Apeldoorn werd in 1954 voor het eerst georganiseerd door de Nederlandse Wandelsport Bond. De eerste editie startte vanuit het Bosbad in Apeldoorn. Er deden toen 463 wandelaars mee. In de decennia die volgden werd het evenement populairder en is de startlocatie een aantal keren veranderd.

Vanaf 2004 start de Vierdaagse vanaf voetbalvereniging Victoria Boys aan de Berghuizerweg. In 1996 besloot de organisatie een afstand van 20 km. aan het programma toe te voegen. Sindsdien neemt ongeveer de helft van de deelnemers aan deze afstand deel. Later kwam er ook nog een kortere afstand van 12 kilometer bij. De Vierdaagse Apeldoorn heeft vanwege de grotendeels onverharde routes door de natuur de status van ‘groenste vierdaagse van Nederland.’


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95