65e Biwanto Binnenmaaswandeltocht

Digitaal evenement

dinsdag 01 juni t/m woensdag 30 juni 2021

Omschrijving

De 65e Biwanto Binnenmaaswandeltocht wordt dit jaar i.v.m. Corona als virtuele wandeltocht georganiseerd. Je kunt de Biwanto gedurende de hele maand juni op een door jou bepaalde dag/tijdstip lopen. Uiteraard met inachtneming van de dan geldende Coronamaatregelen.
Deze keer dus graag NIET allemaal op die eerste zaterdag.
Er mogen daardoor ook geen groepen meelopen. Elke deelnemer moet apart worden ingeschreven.
Deelnemen aan deze tocht gaat uitsluitend via de online inschrijfmodule van KWBN. Daar geef je ook op of je wel of geen herinnering wilt ontvangen. Je kunt een “medaille” bestellen of een “speldje”. Dat laatste is in ons geval een volgnummerstripje voor bij de medaille.
Dit is afhankelijk van de hoeveelste maal je de Biwanto loopt.

Er wordt per inschrijving slechts 1 herinnering geleverd, dus NIET beiden bestellen of meerdere.
Daarom kiezen voor 1 medaille OF 1 speldje ( zie hieronder) en 2 personen is 2 inschrijvingen.

Prijzen:
Deelname zonder herinnering: 3 euro. Incl. stempel en wandelplaatje.
KWBN leden krijgen automatisch de gebruikelijke korting
Extra product: “Medaille”: 9 euro (1e, 5e, 10e maal etc.)
Extra product: “Speldje” : 3 euro. (=Volgnummerstripje; 2e, 3e, 4e, 6e, 7e maal etc.)

Er zijn dit jaar ook geen stempelposten en geen drink of fruitposten. Wij mogen niets faciliteren.
Als het goed is, zijn diverse horecagelegenheden inmiddels open voor terras en een sanitaire stop.

Na het lezen van alle informatie kun je op de groene button 'Direct inschrijven' klikken.
In de bevestigingsmail vind je instructies en linkjes naar de routes.

Dit jaar zijn alleen de 8, 18 en 40 km beschikbaar, omdat we niet met de pont kunnen overvaren.

Kijk ook op onze website voor meer informatie: www.biwanto.nl

Route 8 km
De route loopt vanaf Mijnsheerenland, wat aan het meer de Binnenmaas ligt. In Westmaas passeert u korenmolen de Windlust. Deze molen is gerestaureerd en draait wekelijks op zaterdag. Helaas is op dit moment een bezoek aan de molen niet mogelijk. Wel kunt u bij de dierenwinkel onder de molen vers gemalen meel kopen voor bijvoorbeeld heerlijke pannenkoeken. De tocht voert vervolgens langs de kerk van Westmaas, daar staat ook oorlogsmonument de Traan. Een monument voor de in de 2e wereldoorlog gevallen inwoners van Westmaas. De namen van deze mensen staan op het monument genoemd. U loopt verder richting de Munnikenweg waar u aan de linkerhand langs de “Pastorie te Mastland” loopt. U vervolgt de weg langs het strandje van de Binnenmaas met uitzicht over het meer. U vervolgt de weg tot de Ritselaarsdijk. Hier staan karakteristieke knotwilgen en geniet u van het Hoeksche Waardsche landschap. Deze dijk volgt u terug richting Westmaas en komt u uiteindelijk bij Mijnsheerenland.

Route 18 km
Deze route is met recht dé route van de BiWanTo. U loopt de hele Binnenmaas rond. De route voert door de dorpen Westmaas, Mijnsheerenland en Maasdam. In Westmaas komt u langs de kerk waar ook het oorlogsmonument staat voor de in WOII gevallen inwoners van het dorp. U loopt verder en aan de linkerkant ziet u de “Pastorie te Mastland”. U vervolgt uw weg en houdt de Binnenmaas aan uw linkerkant. Aan de Munnikenweg ligt het strandje van Westmaas. Aan het eind van de Munnikenweg gaat u linksaf de Ritselaarsdijk op. Dit deel van de dijk wordt ook wel “Appeldijk” genoemd vanwege de vele oude appelbomen. Aan het eind slaat u weer linksaf en u komt nu op de Zwanegatsedijk. U blijft de dijk vervolgen en u komt langs boerderij Hoeksche Zuivel. Dit is een prima locatie om even van een ijsje te genieten (als de corona maatregelen het toelaten is het terras open, zo niet dan is het afhalen en onderweg opeten). Even verderop is een picknick locatie waar u in alle rust van uw ijsje geniet. De route gaat verder over deze dijk en u passeert de Poldersche Molen voor u Maasdam in loopt. Een eindje verderop staat in Maasdam nog een molen: de Hoop. U blijft doorlopen met de Binnenmaas aan de linkerkant loopt langs Hotel de Hoogt en uiteindelijk langs de melkfabriek. U volgt hier het fietspad richting recreatieoord Binnenmaas. Vanaf het recreatieoord Binnenmaas loopt u over polderwegen weer terug naar Mijnsheerenland.

Route 40 km
40 km lopen door de mooie Hoeksche Waard. U start in Mijnsheerenland en loopt het eerste gedeelte langs de Binnenmaas. U passeert Westmaas waar het oorlogsmonument de Traan staat en de “Pastorie te Mastland”. Aan het eind van de Munnikenweg slaat u rechtsaf de Ritselaarsdijk op waar veel karakteristieke knotwilgen staan. Aan het eind van deze dijk slaat u linksaf en loopt verder over de Oudendijk. Aan uw linkerkant heeft u regelmatig goed zicht op het Oude Land van Strijen. Een natuurgebied waar veel weidevogels nestelen. U loopt via de Bovenweg naar Strijen. Vanaf hier loopt via een onverhard pad langs de Keen richting Keizersdijk en komt u komt in Cillaarshoek, langs café de Gouden Leeuw linksaf slaat. Via de Zuiddijk loopt u weer richting de Binnenmaas. U loopt via de Zwanegatsedijk richting Maasdam. U passeert boerderij “de Hoeksche Zuivel”. Dit is een prima locatie om even van een ijsje te genieten (als de corona maatregelen het toelaten is het terras open, zo niet dan is het afhalen en onderweg opeten). Even verderop is een picknick locatie waar u in alle rust van uw ijsje geniet. De route gaat verder over deze dijk en u passeert de Poldersche Molen voor u Maasdam in loopt. Een eindje verderop staat in Maasdam nog een molen: de Hoop. Via een onverhard pad loopt u naar Puttershoek waar u langs de Oude Maas loopt. Even verderop is de locatie van de Suikerfabriek, hier gaat u richting Kuipersveer. Vanaf hier loopt u over dijken door het de polders richting de oude Barendrechtse Brug. Net na deze locatie gaat u richting Blaaksedijk en loopt u richting recreatieoord Binnenmaas. Het laatste deel van de route voert over polderwegen terug naar Mijnsheerenland.

Start: Je bepaalt zelf jouw startpunt van de te lopen route

Virtueel evenement 1, 0000 XX


Organisatie
Stichting Biwanto
www.biwanto.nl
inschrijven@biwanto.nl
06-27450894

Afstanden & starttijden

 • 8km 0:00-23:59 uur
 • 18km 0:00-23:59 uur
 • 40km 0:00-23:59 uur

Bereikbaarheid

 • Bus Het startbureau is bereikbaar per bus

Voorzieningen

 • Verhard Deze wandeltocht gaat grotendeels door verhard gebied
 • Rolstoel Deze wandeltocht is rolstoel geschikt
 • Honden Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd
 • Routebeschr Er is een routebeschrijving beschikbaar
 • Voorinschr Voor inschrijven verplicht
 • Digitaal Digitaal georganiseerd

Beloningen

 • Herinnering Je ontvangt na afloop een herinnering
 • Stempel Na afloop krijg je een stempel in het Wandelkilometerboekje

Extra informatie

Je kunt de door jou gekozen route op ieder gewenst punt starten en rondlopen. Bijvoorbeeld zo dicht mogelijk bij je woonplaats starten of een parkeerplek.
Of gewoon in je eigen omgeving.
Er is dan ook geen startbureau en geen vaste startlocatie.
We bieden de afstanden aan van 8, 18 en 40 kilometer. Deze leiden je door de Hoeksche Waard, rondom de Binnenmaas.

Stappenplan Biwanto 2021
1. Individueel inschrijven via wandel.nl vanaf 1 mei 2021 tot en met 30 juni 2021.
2. Bij inschrijving geef je op of je een medaille OF nummertje OF geen herinnering wilt ontvangen.
3. Bij inschrijving geef je op of je KWBN lid bent.
4. Je betaalt via iDeal bij inschrijving en ontvangt bevestigingsmail.
5. In de mail staan linkjes naar de routekaartjes, stempel en formulier voor het opgeven van het juiste cijfer voor nummertje / medaille.
6. Je vult het formulier in en wij sturen de nummers / medaille toe.
7. Wandelen tussen 1 juni en 30 juni 2021.
8. Wandelen op eigen gelegenheid met in achtneming van de dan geldende Corona maatregelen
9. Veel plezier en we ontvangen graag berichten over je wandeling via https://nl-nl.facebook.com/Biwanto


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 6,99
Ledenprijs € 5,20
€ 12,50
Ledenprijs € 9,50