Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Doe mee aan de tweede editie van de Duin en Bollen Vierdaagse

Dit jaar vindt van 10 tot en met 13 oktober de derde editie van de Duin en Bollen Vierdaagse plaats. Wandel je mee?

Route over het strand (Foto: ©Action4Vitality)
Route over het strand (Afbeelding: Action4Vitality)

De meeste wandelaars kennen de Bollenstreek als een grote bloementuin, mooi gelegen achter zee en duinen. In oktober 2024 wordt voor de derde keer een groot wandelspektakel gehouden. De Duin en Bollen Vierdaagse voert je dan door authentieke dorpjes waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien. Oké, met wat minder bloeiende bollenvelden, maar wel met andere fraaie hoogtepunten.

Kasteel Keukenhof in de herfst (Foto: © Visit Duin- en Bollenstreek)
Kasteel Keukenhof in de herfst (Foto: © Visit Duin- en Bollenstreek)

De Bollenstreek heeft namelijk veel meer te bieden naast bloembollen. Denk aan strand, bossen, duinen, monumentale bollenschuren, landhuizen, kasteeltjes, pittoreske dorpskernen met leuke terrassen en veel sfeer.

Met je neus in de wind ruik je de heerlijke zeelucht en de dennengeur van de naaldbomen in een van de gezondste regio’s, notabene midden in de randstad. Ook wandel je door de Keukenhof terwijl tientallen hoveniers de bollen aan het steken zijn, de bollen die in het voorjaar zulke mooie bloembedden opleveren. Een uniek kijkje achter de schermen!

Het wordt een moderne vierdaagse, waarbij het stempelen elektronisch gebeurt en het thuisfront je op die manier kan volgen. Er komen gezellige rustpunten waar je even kunt uitblazen en verzorgd kunt worden (o.a. blaren prikken, kuiten spuiten, taping service, water, sportdrank en fruit). Langs de route staan gratis toiletten voor vrouwen en mannen. Een shuttlebus brengt je naar de start of terug naar waar je overnacht. En er is natuurlijk muziek en ander vermaak langs de route.

Meer informatie en inschrijven
Hillegom
Hillegom (Foto: © Visit Duin- en Bollenstreek)

Praktische informatie

Datum: 10 t/m 13 oktober 2024
Afstanden: 30, 20, 15, 10km en Kidswalk*
Starttijden: 6, 7, 8, 10 uur
Start/finish: 10 oktober Hillegom, 11 oktober Lisse en 14 en 15 oktober Noordwijk
Website: DB4Daagse.nl

*De Kidswalk biedt routes van 5 kilometer en is open voor iedereen die minder goed ter been is.