Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Tips voor een mooie verjaardagswandeling

Lekker naar buiten, je verjaardag vieren tijdens een mooie wandeling. Wandel.nl geeft je een paar tips om jouw verjaardagswandeling extra speciaal te maken.

Persoon met vuurwerk

Tip 1: Zoek een leuke wandelroute uit

Allereest is het aan jou om te bepalen waar jij graag wilt gaan wandelen. Is dit door het bos, langs water of over open weilanden. Dat moet je natuurlijk zelf bepalen. Wij willen je echter wel een handje helpen. Op Wandel.nl vind je verschillende wandelroutes waar jij vandaag kunt gaan wandelen. Vind hier een wandelroute bij jou in de buurt. Sommige wandelroutes zijn extra mooi om te lopen in de decembermaand, daarom tippen we je ook graag een paar mooie routes door vrolijk verlichte steden.

Tip 2: Wie jarig is trakteert

Je verjaardag is hét moment om jezelf te trakteren. Neem een lekkere snack mee voor onderweg. Loop voor je wandeling even langs de bakker, of duik zelf de keuken in. En vergeet vooral niet je favoriete drankje in je rugzak te stoppen. Wonen familie of vrienden in de buurt? Dan kan je er ook voor kiezen om even langs te wandelen en een traktatie uit te delen. Zo zijn ze extra blij om je weer te zien. Tip: op Wandel.nl staat een recept voor overheerlijke kniepertjes. Het perfecte recept rondom de feestdagen.

Kniepertjes
Kniepertjes (Afbeelding: Jan-Willem Reusink)
ijshaar

Tip 3: Ga opzoek naar ijshaar

Nee, het is geen zoete topping op je hoorntje met bolletjes Italiaans ijs. Verre van dat. IJshaar of haarijs is een zeldzaam natuurverschijnsel, ook wel bekend als de baard van Koning Winter. Wanneer de temperatuur net onder het vriespunt ligt, ontstaat er een haarachtige, wollige ijsstructuur op dood en nat hout. In dit artikel leggen we je uit hoe jij jouw kans vergroot om dit natuurverschijnsel tegen te komen.

Tip 4: Gooi die beentjes maar omhoog

Na een flinke wandeling is het tijd voor rust. Gooi die beentjes maar omhoog en zet je televisie aan. Wij hebben een aantal films voor je uitgezocht met wandelen als thema. Bekijk bijvoorbeeld ‘A Walk in the Woods’ of ‘Into the Wild’. Hier vind je nog meer leuke wandelfilms.

Voetjes omhoog voor de tv