De warming-up voor wandelaars

Een goede warming-up is ook voor wandelaars belangrijk. Bert Tielen legt het allemaal uit, bekijk de video.

Een goede warming-up voordat je gaat wandelen is belangrijk. Want als je direct met een behoorlijke inspanning begint te wandelen, is de kans groot dat je een blessure oploopt. Zeker voor wandelaars die niet meer de jongsten zijn is dat van groot belang. Je zult eerst rustig aan moeten beginnen om later de intensiteit langzaam te verhogen.

Afwisseling tijdens de warming-up

Afwisseling is tijdens de warming up heel belangrijk. Hoewel een mens een gewoontedier is en van nature meestal accepteert dat iets gebeurt zoals het gebeurt, is het juist een stuk leuker om afwisseling aan te brengen. En net als bij andere sporten geldt ook bij het wandelen dat het vooral leuk moet zijn om mensen te motiveren om te blijven wandelen.

Ook het bovenlichaam!

Belangrijk bij een warming-up, ook voor wandelaars, is dat het gehele lichaam wordt aangesproken. Dus niet alleen de benen, maar ook het bovenlichaam moet aan de beurt komen.

In onderstaande video legt wandeltrainer Bert Tielen het allemaal uit:


Word FitStap-coach!

Wil jij deelnemers aan het nieuwe beweegprogramma FitStap begeleiden naar een fitter en vitaler leven? KWBN is op zoek naar coaches voor FitStap. Als FitStap-coach ben je meer dan een wandeltrainer. Je helpt de deelnemers op weg naar een nieuwe en gezonde leefstijl. Lijkt jou dit een mooie uitdaging? Klik dan op onderstaande button.

Word FitStap-coach


Meer lezen over wandelen & training?

Naar training


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?