Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Wandelroutes bij steden: Rotterdam

Op Wandel.nl vind je overzichten van wandelroutes rondom een grote stad. Na velen verzoeken is hier dan eindelijk een overzicht van routes bij Rotterdam.

Erasmusbrug Rotterdam

Het pittoreske Midden-Delfland

Ontsnap even aan de drukte van Rotterdam en kom wandelend compleet tot rust in het pittoreske Midden-Delfland. De wandelroute van 6 kilometer voert je langs boerderijtjes en molens rond het natuurgebied de Ackerdijkse Plassen. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Elk seizoen zijn er talloze vogels te spotten, zoals ijsvogels.

Meer informatie over deze route
IJsvogels
IJsvogels

Door het groen en waterrijk Hillegersberg-Schiebroek

Hillegersberg-Schiebroek is een groen, waterrijk gebied in de levendige stad Rotterdam. Deze rondwandeling van 11 km neemt je mee naar fraaie plassen en singels, verrassende parken en historische monumenten. In beide richtingen wijzen helder blauw-gele bordjes je de weg.

Meer informatie over deze route
Icarusblauwtje

Ommetje tussen de vlinders

In het voorjaar en de zomer is het in de wilde bloementuin rondom Melkschuur Zuidpolder een drukte van jewelste. De dagpauwoog, kleine vos en icarusblauwtje fladderen vrolijk in het rond. Honingbijen en aardhommels zoemen van bloem naar bloem. En ondertussen tjirpen de sprinkhanen hun lied. Geniet van de natuur tijdens deze wandeling van 1 kilometer. Liever iets langer wandelen? Verleng de wandeling dan richting Belevenisboerderij Schieveen

Meer informatie over deze route

Beleef de haven

In de stadshavens van Rotterdam valt veel meer te beleven dan je zou verwachten. Zeker als je met ‘de benenwagen’ gaat. Bijna overal in de haven kan en mag je wandelen. Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam N.V. besloten wandelroutes samen te stellen. De routes helpen wandelaars onbekende stukken van de haven te ontdekken. Er zijn drie routes uitgezet van 3, 4 en 6 kilometer.

Meer informatie over deze route
Aanlegplaats Heijplaat
Aanlegplaats Heijplaat, foto: S.J. de Waard

Droge Voeten Route

Combineer wandelen met een stukje fietsen en bezoek de Eendragtspolder, hier vind je de Droge Voeten Route. Bij dreigende wateroverlast kan in de Eendragtspolder vier miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen. Dankzij de waterberging houden bewoners in de wijde omtrek droge voeten en kan je genieten van een waterrijk recreatiegebied. Op de route van 6 tot 9 kilometer vind je tevens een uitkijktoren. Klim naar de top en bekijk van grotere hoogte waar je gewandeld hebt.

Meer informatie over deze route
Schotse Hooglander
Schotse hooglander

Drie keer Lage Bergse Bos

Net boven Rotterdam vind je het Lage Bergse Bos. Het Lage Bergse Bos is een bosrijk gebied afgewisseld met open stukken land en water. Al wandelend door het gebied kun je ineens oog in oog komen te staan met Schotse hooglanders. Recreatieschap Rottemeren heeft drie wandelroutes uitgezet in het gebied. Een route van 3 km, één van 3,5 km en een route van 5 km.

Meer informatie over deze route

Street Art Route

Ben je fan van wandelen én van kunst, dan is deze wandelroute er eentje voor op je bucketlist, voor na de coronacrisis! Omdat de route dwars door het centrum van Rotterdam loop raden wij je momenteel af om de route te lopen. Echter wanneer de maatregelen verder versoepelen, brengt de wandeling je langs de mooiste kunstwerken van Rotterdam.

Meer informatie over deze route

Oproep

Ken jij nog andere wandelroutes in de omgeving van Rotterdam? Mail je tips dan naar redactie@wandel.nl, zodat we deze kunnen toevoegen aan deze pagina.