Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

Sprookjesachtige wandeling langs de Ninglinspo

Gebied / Regio
Belgische Ardennen
Karakteristiek
Bosrijk
Afstand
6.2km
Soort wandeling
Rondwandeling
  • Niet rolstoeltoegankelijk
  • Huisdieren toegestaan

Toegegeven, de naam is ingewikkeld. Maar de schoonheid van de route in de buurt van Aywaille is prachtig. De tocht volgt de loop van de gelijknamige bergbeek. Deze wandeling is een echte klassieker en is daarom uitgeroepen tot ‘Uitzonderlijk natuurerfgoed van Wallonië’.

Startpunt
Naam
Auberge du Ninglinspo
Straat
Sedoz 5
Postcode
4920
Plaats
Aywaille
de Ninglinspo
Foto: © Visit Wallonia - Frederic Thomsin

Je wandelt over paden en via bruggetjes van de ene naar de andere kant van de oever. Het hoogteverschil van 350 meter over drie kilometer zorgt voor watervalletjes. Door de kracht van het water zijn natuurlijke bassins uitgesleten. Deze luisteren naar fraaie namen als ‘bad van Diana’. Het water kan woest kolken als het flink heeft geregend, terwijl in een droge periode de rivier vriendelijk stroomafwaarts vloeit. Trek je wandelschoenen aan, neem eten en drinken voor een picknick mee en loop deze idyllische route.

Kenmerken

  • Gemarkeerd (blauwe rechthoeken)
  • Ook bereikbaar met het OV
  • Alleen bij start horeca aanwezig
  • Veel picknickplekken langs de route

Klimmen en klauteren

Slingerend tussen rotsblokken en boomstammen stap je over het pad langs de over van de 'wandelrivier'. Wanneer er veel regen is gevallen kan de rivier vrij ruig stromen waardoor sommige stukjes van de route wat moeilijker begaanbaar zijn door natte en gladde rotsen. Het is dus belangrijk dat je goede wandelschoenen aantrekt. Maar met die schoenen geniet je van een mooi avontuur. 

CR |  afbeelding 1 | Sprookjesachtige wandeling langs de Ninglinspo
Foto: © Visit Wallonia - Frederic Thomsin

Bekijk de route

Wil je meer informatie over deze route en - of over dit gebied? Ga naar de website van Visit Wallonia. Hier is het ook mogelijk om een routebeschrijving te downloaden. 

Bekijk de route hier

Help ons mee

Heb jij de route gelopen en kom je erachter dat de informatie op Wandel.nl niet klopt? Help ons en stuur een mailtje naar redactie@wandel.nl, dan passen wij het aan.