Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Route

De mooiste wandelgebieden aan de Nederlandse kust

Bij het strand denk je misschien vooral aan de zomer. Maar ook in de winter kun je hier genieten tijdens een mooie wandeling. Welke Nederlandse kustgebieden zijn de moeite waard? Bekijk onze tips!

Zee | Strand

Wandel.nl in samenwerking met Vakantiedealz.nl

Ook in de herfst en winter is het belangrijk om regelmatig een frisse neus te halen. En wat is nu fijner dan het maken van een prachtige strandwandeling zodat je de winter optimaal kunt beleven? Wij geven je graag tips voor de mooiste gebieden aan de Nederlandse kust waar je heerlijk kunt uitwaaien…

Zandvoort

Het strand in Zandvoort is een echte aanrader voor een mooie strandwandeling. Het strand wordt omringd door de Amsterdamse Waterleidingduinen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland waar je verschillende schitterende wandelroutes kunt maken door de natuur. Ideaal voor een dagje weg, bijvoorbeeld in de kerstvakantie! Bekijk hier diverse vakantie aanbiedingen, onder meer in Zandvoort.

Scheveningen

Misschien is Scheveningen niet de eerste plek waar je aan denkt wanneer je op zoekt bent naar een fijne plek om te wandelen. Maar ook hier vind je prachtige landschappen waar je op je gemak een mooie wandeltocht kunt maken in combinatie met de frisse zeelucht. Tussen Scheveningen en Wassenaar vind je het mooie duingebied Meijendel, dat behoort tot Nationaal Park Hollandse Duinen. Maak een lange wandeltocht en ontdek de verschillende dier- en plantsoorten die je op de route kunt tegenkomen. Voor natuurliefhebbers is dit een perfecte plek om te genieten van een winterse wandeling. En Den Haag ligt vlakbij. Bekijk hier de City Guide met leuke tips in Den Haag.

Ameland

Ook de Waddeneilanden behoren tot de pareltjes van de Nederlandse kust. Wat dacht je van een vakantie in Nederland op het prachtige Waddeneiland Ameland? Breng een bezoekje aan de vuurtoren, maak een wandeling door het Hollumerbos en waai uit aan de zee.

Ameland is een ideale bestemming om de winter door te brengen als je gek op de natuur bent en houdt van flinke wandelingen door de duinen en over het strand.

Ameland | Vuurtoren
Zeeland

Zeeland

Zeeland kent prachtige stranden en duinen waar je ook in de winter heerlijk kunt vertoeven! De Zeeuwse kust is ook een mooie bestemming voor een vakantie van een aantal dagen. Je kunt hier genieten van prachtige natuur, bijvoorbeeld tijdens een wandeling door natuurreservaat Rammekenshoek. Of ontdek het oudste zeefort van Noordwest-Europa! Maak je een wandeling over de dijk, dan kun je in de verte de haven van Vlissingen zien. Een prachtig stukje Nederland!