Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelreizen in de sneeuw: de 5 mooiste bestemmingen

Winterse wandelingen in Nederland zijn niet altijd gegarandeerd. Als je houdt van wandelen in een sneeuwlandschap, dan moet je de grens over. In landen zoals Oostenrijk, Noorwegen en Duitsland is de kans veel groter. Daarom delen we, in samenwerking met SNP Natuurreizen, vijf prachtige wandelreizen in de sneeuw.

Wandelaar in de sneeuw

Sneeuwbestemming tip 1: Rothaargebergte Sauerland, Duitsland

Op zoek naar een korte reis dichtbij Nederland? Ga dan mee op wintervakantie naar het Duitse Sauerland. Hier vind je het prachtige Rothaargebergte, uitermate geschikt voor een mooie winterse wandeling. Je verblijft in het gezellige Heide Hotel in Hildfeld gelegen op 600 meter hoogte. Vanaf het hotel starten meerdere mooie gemarkeerde routes. Ben je het wandelen zat? Dan kan je ook de ski’s onder binden en de pistes ban Winterberg ontdekken.

Bekijk de wandelreis
Sneeuwbestemming Rothaargebergte Sauerland, Duitsland
Mieminger Plateau Tirol, Oostenrijk

Sneeuwbestemming tip 2: Mieminger Plateau Tirol, Oostenrijk

Sneeuwwandelen in Tirol betekent een onvergetelijke vakantie op het Mieminger Plateau. Vanuit een gezellig familiehotel in het charmante dorpje Obsteig maak je met een groep dagelijks wandelingen op speciale sneeuwschoenen. Je loopt op het plateau, door de prachtig Miemingerkette. Voor de enthousiastelingen is er ook een uitstapje naar de uitlopers van de Stubaier Alpen. Naast deze avonturen is er voldoende vrije tijd om individueel te genieten van een ‘Kaffee mit Kuchen’, de wellnessfaciliteiten of een dagexcursie naar Innsbruck.

Bekijk de wandelreis

Sneeuwbestemming tip 3: Tennegebergte in het Lammertal, Oostenrijk

Aan de voet van het indrukwekkende Tennegebergte vind je het Lammertal, waar het dorpje Abtenau jouw startpunt is voor de mooiste winterse wandelingen. Deze week ben je te gast bij familie Windhofer in gasthof Post. Onder begeleiding van de SNP-wandelgids ga je prachtige wandelingen maken door het dal van de Lammer en over de uitgestrekte witte almen van de Postalm. Deze wandelreis gaat vooral om het ervaren van de prachtige omgeving en is niet te zwaar. Zo kan iedereen genieten van een rustige sneeuwwandelweek.

Bekijk de reis
Tennegebergte In Het Lammertal, Oostenrijk
Jotunheimen, Noorwegen

Sneeuwbestemming tip 4: Jotunheimen, Noorwegen

Tijdens deze wandelreis in Noorwegen ga je de mooiste dagtochten maken op sneeuwschoenen of langlaufski’s. Je trekt je eigen spoor over het indrukwekkende arctische toendralandschap met uitzichten op de hoogste toppen van de Jotunheimen. Onderweg geniet je van de doordringende stilte in de dennenbossen en op bevroren meren. Daarnaast verken je met een lokale gids de ijs-sculpturen in de canyon van Sjoa rivier. Het is een zeer afwisselende week in de witte en bevroren bergen van Noorwegen.

Bekijk de wandelreis

Sneeuwbestemmingen tip 5: Rosengarten Dolomieten, Italië

In het zuiden van de Dolomieten vind je een van de mooiste bergdecors: de Rosengarten. Vanuit het smaakvolle viersterrenhotel Cuprianerhof ga je met een groep de mooiste winterse wandelingen maken. Bind de sneeuwschoenen maar onder en geniet van prachtige uitzichten. Onderweg vertelt de gids je alles over de omgeving. Eenmaal terug in het hotel staat er een heerlijke maaltijd voor je klaar en warm je op met een duik in het zwembad. De perfecte combinatie!

Bekijk de wandelreis
Rosengarten Dolomieten, Italië

⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯⎯

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met SNP Natuurreizen. Samen willen we zoveel mogelijk mensen in beweging brengen.