Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Valencia Walking Experience: wandelvierdaagse onder de Spaanse zon

Mister Valencia organiseert in 2023 twee keer een wandelvierdaagse in het zonnige Valencia! Van 3 t/m 7 mei of 20 t/m 24 september geniet je van een unieke mix van cultuur, natuur en architectuur rondom Valencia. Hierbij heb je keuze uit routes van 10 of 20 kilometer.

Valencia Walking Experience

In samenwerking met Mister Valencia

De wandelingen

Alle vier de wandeldagen en wandelroutes hebben unieke kenmerken en laten je allemaal op hun eigen manier kennis maken met Valencia. We vertellen je iets meer over de routes:

Agua de Valencia

Tijdens de route Agua de Valencia loop je door het prachtige Turia Park en wandel je ook een stukje door de oude stad. Aan het einde van het Turia Park kom je langs de bijzondere gebouwen van Ciudad de las Artes y Las Ciencias. Deze dag is een afwisselende dag met natuur, stad en cultuur.

Valencia Walking Experience
Valencia Walking Experience

Paella & Playa

Deze wandeling loopt voor een groot deel door het Albufera Natural Park. Dit is een prachtig natuurgebied net buiten Valencia. Je vindt er inheemse bomen, een diversiteit aan vogels en vele rijstvelden. Dit is ook de plek waar paella zijn oorsprong vindt. Vervolgens loop je door de duinen en langs het strand terug richting Valencia.

Olocau & Olivas

Deze route start in het dropje Olocau. Tijdens deze wandeling loop je door het Serra Caladerona Natural Park, met haar opvallend rode zandstenen. Deze dag worden er flink wat klimmetjes gemaakt waardoor je getrakteerd wordt op erg mooie uitzichten over de regio Valencia. Een pittige maar prachtige dag.

Valencia Walking Experience

Horchata & Harbours

Tijdens deze laatste wandeldag wandel je o.a. door het agricultuur gebied waar de Horchata vandaan komt. Dit is een typisch Valenciaans drankje wat gemaakt wordt van o.a. amandelen. Daarnaast wandel je door Port Saplaya, een klein vissersdorpje dat ook wel bekend staat als het ‘klein Venetië’ van Valencia. Verder loop je nog over het strand en de boulevard van Valencia om feestelijk te eindigen bij de haven.

Vier dagen, vier routes, vier verschillende ervaringen!
Walking Experience Valencia

Het arrangement

Jouw experience is inclusief 4 overnachtingen in een 4-sterren hotel met ontbijt. Vier prachtige routes staan voor je klaar en onderweg geniet je van verschillende traktaties van regionale specialiteiten en tradities. Je komt aan op de dag voordat de eerste wandeling start, maar je kunt er ook voor kiezen om nachten bij te boeken. Daarnaast zijn er nog een aantal activiteiten die je extra kunt toevoegen:

  • Huurfietsen om flexibel de stad te verkennen!
  • Tapas tour in het oude centrum.
  • Fiets tour door Valencia.
  • Wijnproeverij op een unieke locatie.