Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Wandelroutes 4-daagse Mallorca

Mallorca is een heerlijk wandeleiland. Vandaar ook dat er op dit eiland een zonnig 4-daagse wordt gelopen: De 4-daagse Mallorca! Loop je mee dan kan je kiezen uit routes van 15 of 25 kilometer per dag. Het niveau van de routes is gemiddeld zodat iedereen mee kan doen. We lichten alvast wat hoogtepunten per dag voor je uit.

4-daagse Mallorca

Dag 1 - Faro de Capdepera, de beroemde vuurtoren van Mallorca

De eerste wandeldag heeft een pittige start en brengt je naar de beroemde vuurtoren Faro Formentor, vanaf waar je een spectaculair uitzicht hebt over de grillige kustlijn en de regio. Vervolgens wandel je langs kleine baaien en het strand van Cala Agulla. Ook zie je de bossen van Coll de Marina en de zandduinen.

4-daagse Mallorca

15km route

Cala Agulla - Cala Mesquida - Cala Ratjada

Je wandelt richting de vuurtoren- Faro de Capdepera, het strand Cala Agulla, de dennenbossen van Coll de Marina en de zandduinen tot aan Cala Mesquida waarna je landinwaarts loopt langs prachtige landerijen terug naar Capdepera. 

25km route

Cala Agulla - Cala Mesquida– Capdepera

De 25 km wandelaars lopen ook via de route naar de vuurtoren en over de stranden Cala Agulla en Cala Mesquida. Zij gaan terug via het authentieke plaatsje Capdepera met een klim langs het kasteel (166m) en via de boulevard terug naar de feestelijke finish.

Dag 2 - Langs landerijen en het kasteel

De route neemt je op dag twee mee langs landerijen en prachtige villa's naar Capdepera. Ook ga je omhoog langs het kasteel (een klim van ca. 166 meter). Via de zuidkant van Capdeprera wandel je naar de boulevard van de stranden Cala Pedruscada en Son Mol en wandel je terug naar Cala Ratjada. Op de boulevard van Cala Pedruscada is het heerlijk vertoeven je vindt er schattige restaurantjes om even te pauzeren.

15km route

Capdepera - S´heretat - Cap Vermell - Cala Ratjada

Via een prachtig natuurlijk pad waar de bloeiende planten je tegemoet komen wandel je richting de beschutte baai van Sa Font de Sa Cala, de terugweg is over de boulevard richting de finish.

25km route

Capdepera - S´heretat - Cap Vermell

De langere route gaat via het plaatsje S'Heretat en over een prachtig natuurpad naar Sa Font de Sa Cala. Via de boulevard keer je terug naar Cala Ratjada.

Cala Pedruscada
Cala Pedruscada

Dag 3 – Veel natuurschoon en de ommuurde stad

Dag drie is een dag vol met indrukwekkend natuurschoon. Je wandelt deels over het strand van Cala Agulla richting de berg Puig de s'Aguila (maximale stijging van 136 meter). Ook zie je de Burcht van Capdepera. Deze burcht is een oude ommuurde stad uit de 14e eeuw gelegen op een heuvel. Bij mooi weer kun je zelfs het eiland Menorca zien liggen. Via een fraai kronkelpad keer je terug naar het startpunt.

Route 4-daagse Mallorca

15km route

Cala Agulla - Capdepera - Cap Vermell

Op zaterdag loopt de route naar de berg Puig de s’Agulla. Men keert terug naar de finishlijn langs de Burcht van Capdepera over een prachtig kronkelend pad.


25km route

Capdepera - Arta - Capdepera

De 25 km gaat ver het binnenland in, naar het oude dorp Artà met zijn 2 prachtige kerken, via een gedeelte van de Via Verde (een oude spoorlijn) terug naar Capdepera, daarna terug naar Cala Ratjada voor de finish.

Dag 4 - witte zandstranden en een feestelijke afsluiting

Je wandelt over een prachtig natuurpad naar de beschutten baai Sa Font de Sa Calla. De route neemt je mee naar badplaats Canyamel langs de imposante toren Torre de Canyamel. Canyamel is een rustig dorpje met mooie witte zandstranden op een schilderachtige locatie. Via het centrum van Capdepera keer je terug maar Cala Ratjada.

Promenade Capdepera
Promenade Capdepera

15km route

Capdepera - Canymell - Cala Ratjada

De wandelaars van 15 km volgen de route naar de golfbaan en gaan dan door naar Canyamel en S`Heretat


25km route

Capdepera - Cala Agulla - Son Moll - Font De Sa Cala - Cala Ratjada

De langere wandelroute gaat op de laatste dag noordwaarts voor een ronde om de berg Puig de S’Àguila heen (136 m.) vervolgens keert men terug naar Cala Ratjada en flaneert dan over de boulevard via Son Moll naar Font de sa Cala. Over een Natuurpad en langs s’Heretat via Capdepera naar het einde van deze wandelvierdaagse in Cala Ratjada. Feest in de Walking Village!