Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

Kleinschalige groepswandelreizen in Europa

Loopend Vuurtje organiseert groepswandelreizen in Europa. Kenmerkend aan de reizen zijn: kleine groepen, deskundige en toegewijde reisleiding en tevreden reizigers die vaak meerdere keren met ons mee gaan. Ook wandelen er vaak alleengaande boekers mee.

Kleinschalige groepswandelreizen in Europa
Kleinschalige groepswandelreizen in Europa

Wandelniveaus

De Loopend Vuurtje wandelreizen kenmerken zich door een rustig wandeltempo. Zo is er volop gelegenheid om te genieten van het landschap en heb je nog adem over voor een gezellig gesprek onderweg. Binnen het assortiment worden 4 niveaus onderscheden.

Het wandelniveau van de reizen wordt aangegeven door middel van vuurtjes. Des te meer vuurtjes des te hoger het wandeltempo en des te uitdagender de wandelingen. Onderaan de pagina's van elke reis lees je in het programma wat je kunt verwachten op basis van het aantal vuurtjes.

  • Er wordt vrijwel uitsluitend gebruik gemaakt van bestaande routes en er wordt niet van het wandelpad afgeweken. Je hoeft niet onverwachts langs berghellingen te lopen waar geen pad is. Asfalt wegen worden wel zoveel mogelijk vermeden.
  • De tochten zijn niet hoogtevrees-gevoelig (uitzonderingen worden vermeld).
  • Op de drie en vier vuurtjes reizen wordt het gebruik van wandelstokken aangeraden.

RAB reizen

In de loop der jaren heeft Loopend Vuurtje onder klanten geconstateerd dat er een groeiende behoefte is aan reizen waarop natuurbeleving en gezelligheid nog steeds centraal staan, maar waar het sportieve element nog duidelijker ondergeschikt is.

Vanaf 2013 hebben zij daarom de RAB Reizen in het leven geroepen; een label dat bergwandelen toegankelijk maakt voor iedereen!

“Natuurlijk wordt er op deze reizen flink gewandeld. Elke dag zijn we buiten te vinden. Maar het programma is dusdanig ingericht dat je af en toe een dag kunt overslaan. Soms gaan we met de gondel omhoog om dan op hoogte een mooie tocht te maken. Tijdens de wandelingen pauzeren we wat meer dan gebruikelijk. We kiezen voor de meest comfortabele verblijven en om gesjouw met koffers te vermijden wisselen we niet te vaak van verblijf. Zo zien in een notendop onze rustige reizen eruit.”

Kleinschalige groepswandelreizen in Europa
Kleinschalige groepswandelreizen in Europa