Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

De mooiste wandelbestemmingen in Amerika

Denken we aan Amerika, dan denken we vaak aan wat we zien in de films. Grote steden met veel lichten, hoge gebouwen en belangrijke mensen die haastig naar hun bestemming wandelen. Toch is er ook een hele andere kant van de Verenigde Staten. Het land heeft namelijk meer dan 400 Nationaal Parken met prachtige natuurgebieden. Je kan hier heerlijk wandelen, hiken en zelfs overnachten in het wild. Met wel 50 staten is de Verenigde Staten een ontzettend groot land. Wil je weten waar in de Verenigde Staten je precies moet zijn, wij geven je tips.

Grand Canyon (Afbeelding Noelle Otto)
Grand Canyon (Afbeelding Noelle Otto)

In samenwerking met LEQUAL

Yosemite National Park

Yosemite National Park is waarschijnlijk een van de meest bekende Nationaal Parken van Amerika. Het park ligt in California, redelijk in de buurt van de grote stad San Francisco. Ben je van plan om op vakantie te gaan naar California en houd je ervan om mooie wandelingen te maken, dan mag je dit Nationaal Park zeker niet overslaan. Bovendien zijn er ook wandelroutes die rolstoeltoegankelijk zijn.

In Yosemite National Park vind je verschillende wandelroutes die je kan afleggen. Wandel bijvoorbeeld langs de indrukwekkende watervallen tijdens de Yosemite Falls Trail. Je doet hier ongeveer 7 uur over. De beste reistijd voor deze wandeling is de lente. Gedurende deze maanden stroomt er het meeste water door de watervallen en zijn ze dus op hun best. 

Een andere populaire wandelroute is de Mist Trail. Neem dan wel je regenjas mee, want de route doet zijn naam eer aan. Je komt constant mist van de waterval tegen, waardoor je zeker nat gaat worden. Deze route duur zo’n 5 tot 6 uur. Dit komt niet door de verre afstanden, maar meer door het hoogteverschil. Je klimt namelijk zo’n 600 meter omhoog.  

Yosemite National Park (Afbeelding: Alex Ohan)
Yosemite National Park (Afbeelding: Alex Ohan)
Alaska

De natuurgebieden in Alaska

In de staat Alaska kom je natuurgebieden tegen die in Europa zeldzaam zijn. Je bevindt je hier relatief dichtbij het noordpoolgebied en dat is ook zeker te merken aan de temperaturen. Reis bijvoorbeeld af naar Kenai Fjords National Park. Hier bezoek je een van de gletsjers, een werkelijk adembenemend stuk natuur om naar te kijken. De wandeling zelf is niet uitdagend. Vanaf de parkeerplaats duur het ongeveer een half uur om de gletsjer te bereiken. Onderweg bewonder je de bijzondere natuur. Heb je energie om nog even verder te gaan, dan kan je ervoor kiezen om de weg te vervolgen over de Handing Icefield Trail. 

Zou je graag beren willen spotten, dan moet je ook zeker in Alaska zijn. Ga hiervoor bijvoorbeeld naar Denali National Park. Dit park ligt richting het zuiden van Alaska. Dit is het leefgebied van verschillende beren. Het kan dan ook gevaarlijk zijn om hier rond te lopen, dus laat je goed informeren en bereid je voor op de wandeling. 

Yellowstone National Park

Ook een bekend Nationaal Park is dat van Yellowstone. Dit park ligt voor het grootste gedeelte in de staat Wyoming, maar loopt ook deels over in Idaho en Montana. Deze staten bevinden zich in het noorden van het land, meer aan de oostkant dan de westkant. In Yellowstone National Park zijn verschillende wandelroutes die je kan volgen. Maak je een rondreis door de Verenigde Staten, dan is dit gebied zeker de moeite waard. 

Vooral in de zomermaanden kan je goed wandelen in Yellowstone National Park. Dit komt doordat het gebied vrij noordelijk ligt. In de andere maanden wordt het er al snel koud en is het urenlang rondwandelen in de natuur niet altijd even prettig. Wel is het ook een gebied waar je eventueel beren kan spotten, wat het wandelen hier wellicht nog aantrekkelijker maakt.

Een prachtig natuurfenomeen vind je wanneer je de Grand Prismatic Overlook Trail bewandeld. Deze route is goed te doen en duurt slechts zo’n drie kwartier. Onderweg kom je een natuurfenomeen tegen. Sta je op het uitkijkpunt, dan zie je hoe het licht een regenboog creëert op het landschap onder je. Houd je wel van een uitdaging, dan is de Avalance Peak Trail wellicht een goede optie. Deze wandeling duurt ongeveer 3,5 uur waarbij je ook wat steile stukken omhoog moet klimmen. 

Yellowstone National Park (Afbeelding: Joetography)
Yellowstone National Park (Afbeelding: Joetography)
Grand Canyon National Park (Afbeelding: Gregory Whitcoe)
Grand Canyon National Park (Afbeelding: Gregory Whitcoe)

Grand Canyon National Park

Een van de meest bezochte plekken in de Verenigde Staten is de Grand Canyon. Dit Nationaal Park ligt in de staat Arizona, in het zuidwesten van het land. Ook in dit Nationaal Park zijn ver schillende routes om te bewandelen. De routes zijn van allerlei maten van intensiteit, dus je kan helemaal zelf kiezen hoe lang en intensief je de wandeling wil maken. 

Wil je echt veel van het park zien, kies dan voor de Bright Angel Trail. Deze wandelroute kan wel tot 9 uur duren, dus je kan hier een hele dag voor inplannen. Wel brengt het je langs de mooiste plekken van het park en zie je ontzettend veel. Houd er wel rekening mee dat je te maken hebt met een hoogteverschil van 1000 meter tijdens deze route. Dit is niet voor iedereen even geschikt, dus maak deze afweging zelf. 

Wandelen in Hawaii

Tot slot mag je ook Hawaii niet overslaan wanneer je jouw reis naar de Verenigde Staten plant. Ten eerste is dit een bijzondere staat omdat het een eilandengroep is, een heel stuk buiten het vaste land van Amerika. Natuurlijk kan je er heerlijk zwemmen en surfen, maar ook voor wandelen is dit een enorm geschikte plek. Het eiland heeft namelijk verschillende vulkanen en tropische bossen waar wandelen een echte traktatie is. 

Een leuke route om te bewandelen is de Diamond Head Summit Trail. Deze vind je op Oahu, het op twee na grootste eiland. Je wandelt naar boven op de Diamond Head vulkaan en geniet eenmaal boven van een prachtig uitzicht over het eiland. Het is soms zelfs mogelijk om walvissen te spotten vanaf deze route dus kijk zeker af en toe even naar de zee. De route leidt jou door een tunnel en langs bunkers, helemaal naar de krater van de vulkaan. Het uitzicht vanaf dit hoogste punt is een echte beloning voor de toch wel pittige klim naar boven. Het is het echter meer dan waard, dus houd dat in gedachte wanneer je bezig bent met de wandeling. 

Hawaii (Afbeelding: Jess Loiterton)
Hawaii (Afbeelding: Jess Loiterton)