Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Wandelweek Flevoland zet hele provincie in beweging!

Sportservice Flevoland gaat, samen met Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN), de uitdaging aan om in oktober de hele provincie in beweging te brengen. Tijdens Flevoland ten voeten uit bieden we van zaterdag 5 oktober t/m zondag 13 oktober 2024 diverse wandelactiviteiten en -mogelijkheden aan. Centraal hierbij staat het plezier in bewegen. Met een online campagne en communicatie vanuit deelnemende partners motiveren we alle Flevolanders om in beweging te komen.

Testfoto Pagina Partners

Van jong tot oud

Wandelen is zeer laagdrempelig. Daarom is het bij uitstek geschikt om mensen op een makkelijke en toegankelijke manier in beweging te brengen. Tijdens Flevoland ten voeten uit bieden we een divers aanbod aan wandelactiviteiten zoals begeleide wandelingen, wandeltrainingen, activiteiten gericht op gezinnen, maar ook een challenge in de Wandel.nl-app. Ook promoten we het organiseren van een Peuter- en Kleuter4daagse bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen. Zo spreken we een brede groep mensen aan van jong tot oud. Deelname aan een groot deel van de activiteiten is gratis. Vooraf aanmelden is voor veel activiteiten ook niet nodig.

Plezier en eenvoud van bewegen

Met Flevoland ten voeten uit spreken we zowel de inwoners aan die nog niet wandelen als de mensen die al wel wandelen (hen verleiden we vaker te gaan wandelen). Doel van de week is zoveel mogelijk Flevolanders te laten ervaren welke voordelen bewegen hen biedt én hoe makkelijk het eigenlijk is om in beweging te komen.

Jouw rol

De komende maanden krijgt het programma vorm. Dit programma stellen we op samen met diverse partners. Daarbij zoeken we de samenwerking met: gemeenten, wandelorganisaties, wandeltrainers, natuurorganisaties, toeristische organisaties, horeca, overige commerciële partijen. Wil jij een rol spelen bij Flevoland ten voeten uit? Neem dan contact op met: Kenny Kersjes (Projectleider Sportservice Flevoland), 06 – 41 31 22 79 of kersjes@sportflevo.nl. We bundelen graag de krachten om samen heel Flevoland wandelend in beweging te brengen.