Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Blog

4Daagseloper Anneke: "Lopen is de mooiste manier van reizen"

The Walk of the World gaat bijna van start! Iedere deelnemer heeft zo zijn eigen motivatie, zoals Anneke van de Hersenstichting, die meeloopt na een heftig herstel van een fietsongeluk. Dankzij het deelnemersprogramma van onze partner Zorg van de Zaak is ze erbij.

afbeelding van benen van 4Daagselopers

In samenwerking met Zorg van de Zaak

Wat er is gebeurd, dat weet Anneke van Roemburg niet meer. Na een heftig fietsongeluk lag ze in oktober een week lang in coma in het ziekenhuis. Een paar maanden later werd ze ontslagen uit het ziekenhuis en revalidatiecentrum. Ze kon toen net de ene voet voor de andere zetten, maar was vastberaden om keihard verder te werken aan haar herstel. Als je de lat toch hoog legt, waarom dan niet meteen voor de 4Daagse Nijmegen gaan?

Nieuw begin

"Toen de arts zei dat ik nooit meer kon werken, gaf dat mij juist extra drive. Op de bank zitten is niks voor mij. Ik hield altijd al van sporten als wielrennen, hardlopen of wandelen door de bergen. Mijn goede conditie heeft gelukkig gezorgd voor een vrij voorspoedig herstel. Inmiddels werk ik weer, en ook een rondje op de fiets lukt me aardig. In januari kwam ik via de Hersenstichting in contact met Zorg van de Zaak. Ze vroegen me om mee te doen aan de 4Daagse Nijmegen. Vroeger leek dat me niks, met zo’n hele massa meelopen. Maar nu vond ik het een mooie uitdaging. Voor mij staat het symbool voor een nieuw begin."

afbeelding van 4Daagsedeelnemer Anneke en een vriendin.

Samen lopen

"Gelukkig wilde mijn vriendin Jacqueline meelopen. Ik ben door het ongeluk deels blind, dus het is fijn om dit samen te kunnen doen. Beiden maken we ieder weekend tijd voor een wandeling samen. Om de beurt bedenken we een leuke route in de buurt. Via de app van het Via Vierdaagse programma kwam laatst ook de tip voor de Betuweroute binnen. Dat was prachtig met allemaal bomen vol bloesem. Lopen is voor mij de mooiste manier van reizen. Je ziet, ruikt en proeft alles. Daarnaast heb je onderweg voldoende tijd voor een goed gesprek."

Lopen is voor mij de mooiste manier van reizen. Je ziet, ruikt en proeft alles.

Hersenonderzoek

"Via het programma is het fijn om even advies te kunnen vragen aan andere deelnemers. Zo kreeg ik bijvoorbeeld rode vlekken op mijn onderbenen. Daar bleken compressiekousen goed tegen te helpen. Daarnaast vind ik het fantastisch dat Jacqueline mij steunt. Met ons wandelavontuur halen we samen geld op voor de Hersenstichting. In Nederland krijgt 1 op de 4 mensen te maken met een hersenaandoening, en we weten nog heel weinig. Dus er is veel geld nodig voor onderzoek. Naast geld ophalen hoop ik andere mensen te kunnen inspireren en enthousiasmeren met mijn verhaal. Wil je iets? Ga ervoor!"

afbeelding van 4Daagselopers.

Samen voorbereiden op de ‘Walk of the world’

Zorg van de Zaak is de trotste hoofdsponsor van de Koninklijke Wandelbond Nederland én de 4Daagse Nijmegen. Dit unieke event met meer dan 45.000 deelnemers vindt plaats van dinsdag 19 juli t/m vrijdag 22 juli.

De 4Daagse Nijmegen bestaat uit vier dagen op rij wandelen op een afstand van 30, 40 of 50 kilometer per dag. Met een groep medewerkers van Zorg van de Zaak, De Hersenstichting, Prorail en LVNL gaan we deze uitdaging aan. Ter voorbereiding op de 4Daagse Nijmegen bieden we al onze deelnemers het Via Vierdaagse-trainingsprogramma van KWbN aan, zodat ze goed voorbereid deze topprestatie aan kunnen gaan.

Meer inspiratie

Op de website van Zorg van de Zaak lees je nog veel meer inspirerende deelnemersverhalen tijdens de 4Daagse Nijmegen. Neem een kijkje!

Meer nieuws en verhalen