Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

Vragen over de app

Bekijk hier of jouw vraag ertussen zit.

Wandelaars Met App Alternatieve Vierdaagse

Wat is de functie van de Wandel.nl-app?

De app registreert je gelopen kilometers. Daarnaast biedt de app allerlei leuke en relevante wandel content. Na De Alternatieve Vierdaagse kun je de app ook nog gebruiken voor andere wandelroutes.

Wanneer en waar kan ik de Wandel.nl-app downloaden?

De Wandel.nl-app waarmee je de wandelingen van De Alternatieve Vierdaagse registreert, is te downloaden in de Playstores voor Android en iOS telefoons. Let op: iedere deelnemer dient een uniek emailadres te gebruiken. Je kunt dus niet met meerdere personen op één emailadres geregistreerd staan. 

 

Heb ik WiFi of een internetverbinding nodig tijdens het wandelen?

Tijdens het lopen heb je een werkende GPS verbinding nodig en bij het starten en finishen van de app een werkende internetverbinding.

 

Moet ik tijdens het lopen mijn GPS aan laten staan?

Ja, de app trackt je gekozen route op de achtergrond. Sluit de app niet af!

 

Kan ik de app pauzeren?

Ja dit kan, ook voor een langere tijd. Let wel op dat de app de locatie van je telefoon blijft tracken. Verplaats je dus niet tijdens een pauze!

 

Moet ik per se een route vanuit mijn woonadres uitstippelen?

Nee, de app biedt je de mogelijkheid om van iedere gewenste plek in Nederland een mooie route te lopen!

 

Doet de app het ook in het buitenland

De app kun je inderdaad ook in het buitenland gebruiken! Je gelopen kilometers worden ook geregistreerd.

 

Kan ik met meerdere personen op een app lopen?

Tot dusver is het nog niet mogelijk om je met meerdere mensen op de app te registreren, als het niet erg vind dat je geen registratie hebt dan kun je zeker samen lopen.

 

Kan ik meelopen zonder smartphone?

Om mee te kunnen lopen met de Alternatieve Vierdaagse heb je echt een smartphone nodig. Of je loopt met iemand mee die wel een smartphone met de app heeft. Je gelopen kilometers worden dan niet apart geregistreerd.

 

Bij het delen van mijn wandeling mis ik onderdelen in mijn afbeelding, wat nu?

Houd rekening met het feit dat de app, na het lopen van een wandeling, een paar seconden nodig heeft om de afbeelding op te bouwen uit de verschillende elementen (gelopen tijd en afstand, route op de kaart, Wandel.nl logo). Als je dus direct je wandeling wilt delen na het lopen kan het voorkomen dat je alleen nog een kaart ziet zonder deze data; geef het een paar seconden en de data zal zichtbaar worden en de afbeelding zal kunnen worden gedeeld. 

 

Terug naar overzicht veelgestelde vragen