Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer

De Wandel.nl-app

De Wandel.nl-app, die je nodig hebt om mee te doen met De Alternatieve Vierdaagse, is beschikbaar! Op deze pagina leggen we je uit hoe je straks goed van start kunt gaan met De Alternatieve Vierdaagse.

Wandelaars Met App Alternatieve Vierdaagse

Bekijk hier de instructievideo

Stappenplan downloaden app

 1. Open dit artikel op je telefoon of open de mail met instructies over de app.
 2. Klik op de onderstaande download button die geschikt is voor jouw telefoon: Android óf iOS. De app draait op de volgende softwareversies*:
  1. iOS 13, 14
  2. Android 5+
  3. Download App Store
  4. Download Google Play
 3. Download de app in de app store.
 4. Open de app op je telefoon.
 5. Vul het mailadres in waarme jij je hebt opgegeven.
 6. Je ontvangt een e-mail om je wachtwoord aan te maken (Let op: deze mail kan in je spam/reclame box terecht komen. Heb je geen mail ontvangen, check dan deze inboxen ook eventjes!).
 7. Log na het aanmaken van je wachtwoord in via de app.
 8. Loop vervolgens door de gebruiksinstructies van de app.
 9. Je ontvangt een melding voor het gebruik van GPS. Geef hiervoor toestemming bij 'instellingen', zodat de routes altijd bijgehouden kunnen worden.
 10. Klik onderin het scherm van de app op 'Events' en selecteer De Alternatieve Vierdaagse.
 11. Je kunt nu dinsdag 19 juli van start gaan met De Alternatieve Vierdaagse, vanaf je eigen gekozen locatie, op jouw eigen gekozen tijdstip.
 12. De app registreert jouw wandeling. (Let op, je kunt een pauze houden. De app vraagt vervolgens of je de route wilt hervatten. Klik dan op het juiste antwoord zodat jouw gelopen kilometers voor je pauze niet verloren gaan).
 13. Tot slot, sluit De Alternatieve Vierdaagse app niet af tijdens je wandeling. Tenzij je klaar bent met je wandeling. Je kunt wel de app op de achtergrond laten lopen en je telefoon in je tas doen.

*De Wandel.nl-app is er voor iedereen die van wandelen houdt. De app is gratis te downloaden en te gebruiken (softwareversies iOS 13, 14 en Android 5+). Zorg dat je eventuele de updates hebt gedraaid alvorens je bij editie 2023 van start gaat. 

Veelgestelde vragen

Op onze veelgestelde vragen pagina vind je alle veelgestelde vragen terug. Maar we sommen hier nog even de 5 meest gestelde vragen voor je op.

Kan ik mijn routes voor De Alternatieve Vierdaagse alvast klaarzetten?

Het is niet mogelijk om vooraf je route in de app uit te stippelen. De app registreert jouw gelopen kilometers. Vergeet niet op start te drukken!

Kan ik iedere dag een andere afstand lopen?  

Bij inschrijven heb je gekozen voor een afstand, deze staat al voor je ingevuld in de app, tussentijds wijzigen is niet mogelijk. Meer kilometers lopen kan natuurlijk wel. Sta je ingeschreven voor 10 km en loop je de volgende dag toch 20km? Dan houdt de app dit voor je bij.

Hoe laat moet ik starten?

De Alternatieve Vierdaagse loop je van 18-21 juli. De wandeltijden bepaal je zelf, zolang je de te lopen afstand in ieder geval elke dag voltooit.

Wat kan ik doen als mijn wandeling tijdens De Alternatieve Vierdaagse niet goed is opgeslagen, of de route verkeerd is geregistreerd?

Dit kan helaas voorkomen, als bijvoorbeeld je batterij op spaarstand staat, maar daar is gelukkig een oplossing voor. Je kunt achteraf altijd nog handmatig invoeren hoeveel kilometer je hebt gelopen op die dag van de vierdaagse.

Heb je nog andere vragen over De Alternatieve Vierdaagse?

Kijk of we je vraag kunnen beantwoorden bij onze "veel gestelde vragen".
Heb je vragen over de app, dan helpen we je tijdens De Alternatieve Vierdaagse ook graag verder via onze klantenservice. Je kunt ons telefonisch bereiken via 024-3655575 of via mail: info@kwbn.nl. We reageren dan zo snel als mogelijk.