Holterberg

Boswachterij Sallandse Heuvelrug ligt in een uniek heuvellandschap met schitterende panorama’s. Je moet soms flink klimmen, maar de zandpaden zijn goed begaanbaar.

De wandelroute Holterberg in het kort

Boswachterij Sallandse Heuvelrug ligt in een uniek heuvellandschap met schitterende panorama’s. Je moet soms flink klimmen, maar de zandpaden zijn goed begaanbaar. Aan het begin van de route kun je het bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer bezoeken (maandag gesloten). De wandeling doorkruist een waardevol heidegebied met korhoenders en de Rietslenk staat vol met jeneverbesstruiken.

De wandelroute Holtberg is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en start bij het station Nijverdal en eindigt in Holten. De route is 14 km lang en is een zogenaamde NS-wandelroute. Met onderstaande button kun je de route downloaden.


Meer informatie over deze route


Maak Wandel.nl nog leuker

Ken jij een mooie wandelroute, waarvan je vindt dat deze hier genoemd moet worden? Heb je deelgenomen aan een wandelevenement en wil je je ervaringen delen met andere wandelaars? Stuur je verhaal, foto’s of filmpjes naar redactie@wandel.nl. Dan staat jouw verhaal binnenkort wellicht op Wandel.nl.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.