Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse

We zijn in Salland, een landstreek in het westen van Overijssel. Hier kan je nog tot en met mei 2021 geheel coronaproof meelopen met de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse. Wandel.nl vertelt je meer over het evenement.

Uitzicht langs de route (Facebook: Monica Int Veld) Uitzicht langs de route (Facebook: Monica Int Veld)

Houd je tijdens het wandelen altijd aan de coronamaatregelen. Hier lees je meer over de actuele regels. 

Tot en met zaterdag 1 augustus 2021 kan je meelopen met de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse. Een (hopelijk) eenmalige editie die tijdens de eerste lockdown in het leven is geroepen. Stichting SW4D heeft de handen ineengeslagen met verschillende Sallandse ondernemers en partners om het jaarlijkse evenement toch door te laten gaan. Met een grote portie creativiteit en positiviteit ontwikkelde de tochtorganisatie een wandelgids mét unieke medaille. Zodat iedereen op zijn eigen gekozen moment toch de vierdaagse kan volbrengen.

Medaille Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse

Hoe gaat het in z’n werk?

Je bestelt de wandelgids mét unieke medaille. Deze wandelbundel bevat vier wandelroutes die je leiden naar de bekende SW4D windstreken. De routes zijn speciaal ontwikkeld voor de Alternatieve Sallandse Wandelvierdaagse. Op elke route zijn er twee zelfvoorzienende stempelposten met handspray te vinden. Wanneer je alle acht stempels in je wandelgids hebt verzameld, mag je officieel je medaille opspelden en heb je de 13e editie van de Sallandse Wandelvierdaagse uitgelopen.

Je bepaalt zelf wanneer je deze vierdaagse loopt. Je hoeft niet per sé vier dagen aaneengesloten te wandelen maar kunt dit over een langere periode uitsmeren. Pak je eigen ritme en tijd om lekker te genieten van al het moois dat Salland te bieden heeft.

Schrijf je hier in

Waar ga je wandelen?

Om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM start elke route op een andere locatie. Alle routes zijn tussen de 20 en 23 kilometer en lopen door het mooie Sallandse landschap.

  • Route 1: Den Nul (gemeente Olst-Wijhe). Startpunt: infocentrum aan de IJssel – Brasserie Op Duur, Rijksstraatweg 109, Den Nul.
  • Route 2: Heino. Startpunt: Buuffie’s Proeflokaal, Marktplein 4, Heino.
  • Route 3: Luttenberg. Startpunt: Spoolder Café & Zalen, Butzelaarstraat 27, Luttenberg.
  • Route 4: Raalte. Startpunt: Hotel de Zwaan, Kerkstraat 2, Raalte.

Pim van rtv Oost is met verschillende wandelaars de etappes gaan lopen. Videoverslagen van zijn ervaringen zijn hier te vinden: etappe 1, etappe 2, etappe 3 en etappe 4.

Meer informatie

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.