Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Evenement

52e Markdalwandeltocht

Datum
zaterdag, 30 september 2023
Locatie
gebouw Mariëndal van de PKG
Organisatie
Wandelsportvereniging W.I.E.G.O.
Afhankelijk van de gekozen afstand lopen de deelnemers door het Mastbos, de villawijk Montenspark, langs de rivier de Aa of Weerijs, langs het dorpje Effen, door natuurgebied De Krabbenbossen, natuurgebied De Blauwe Kamer, de plaats Ulvenhout, het Ulvenhoutsebos, landgoed Anneville en langs de rivier De Mark.
Tevens is er een 10 km.-langs route naar en door de historische binnenstad van Breda.

De route gaat voor een groot deel door bossen, landgoederen en natuurgebieden. Terwijl de stadsroute door de binnenstad van Breda voert.

Deelnemen aan de 52e Markdalwandeltocht? Schrijf je dan hier online in via de groene pijl 'Inschrijven'. Online inschrijven is mogelijk vanaf 18 september 13:00 uur tot en met 29 september 22:00 uur. Ook is het mogelijk je op de dag van de wandeltocht in te schrijven op de startlocatie.
LET OP: Informatietekst gaat hieronder verder.
Inschrijven

Afstanden
5,0km 09:00-14:00 uur
10,0km 09:00-14:00 uur
15,0km 09:00-13:00 uur
20,0km 09:00-13:00 uur
25,0km 09:00-12:00 uur
30,0km 09:00-11:00 uur
40,0km 09:00-10:00 uur
Bereikbaarheid
Bus
Trein
Voorzieningen
Bepijld
EHBO
Honden, mits aangelijnd
Korting
Onverhard
Rust
Beloningen
Medaille
Stempel

Extra informatie

De startlocatie ligt op ca. 100 meter van de Ginnekenmarkt, het centrum van het voormalige dorp Ginneken, thans een wijk van Breda. Hieraan liggen de Prot Laurentiuskerk uit ca.1650, maar ook café Boerke Verschuren (vh. De Vrachtwagen) van rond 1660. Om de hoek in de Raadhuisstraat staat het voormalige gemeentehuis van Ginneken (en later van de inmiddels opgeheven gemeente Nieuw-Ginneken). Terwijl aan de Ginnekenweg de kath. Laurentiuskerk uit 1902 staat.

Ook treft u aan de Ulvenhoutselaan de herbouwde gevel van het voormalige Laurentiusziekenhuis aan (bekend van wijlen Prins Claus). Terwijl er tegenover park Valkrust ligt met de gelijknamige villa waar de religieuze verpleegsters van het Laurentiusziekenhuis woonden. Het Ulvenhoutsebos is een zogeheten Natura 2000 gebied en wordt thans opgeknapt. Op landgoed Anneville passeert u villa Anneville en het koetshuis van de familie De Constant Rebecque passeert.

Op villa Anneville heeft eind 1944 wijlen koningin Wilhelmina enige dagen doorgebracht in het toen net bevrijde Noord-Brabant. In het koetshuis kunnen al jaren huwelijken worden gesloten maar vinden ook uitvaartdiensten e.d. plaats. In het Mastbos passeert u o.m. een bosgracht met direct daarachter de heuvel van het voormalige schietterrein van defensie.
Thans is dit terrein in beheer bij Staasbosbeheer en niet toegankelijk vanwege de aanwezige flora en fauna. Bij natuurgebied De Krabbenbossen ligt het voormalige kinderdorp De Krabbenbossen. Dit stond vanwege het faillissement leeg en wordt nu geschikt gemaakt voor de opvang van vluchtelingen. Tegenover dit terrein ligt de opgeheven (beruchte) camping Fort Oranje. In natuurgebied De Blauwe Kamer ligt het terrein van Kon. Visio, een instelling voor geestelijk en visueel gehandicapten.

Corporate Stel Op Hei Groot In Beeld

Wil jij minimaal €1 korting op jouw volgende KWbN-wandeltocht? Word nu lid!

Ja, ik wil korting