Wandelen in de lente: 6 routes naar dieren

De lente is de tijd van de dieren. Van lammetjes in de wei en jonge eendjes in de sloot, maar ook van insecten die zich na de winter weer voor het eerst laten zien. Op deze zes wandelroutes heb je een goede kans om in de lente dieren tegen te komen.

Over de bloemendijken bij Goes (4,5 km)

Het is het ultieme lenteplaatje: koeien die springend de wei weer in gaan. Op de route Over de bloemendijken bij Goes wandel je over met gras begroeide dijken en langs kreken. Dit zijn de getuigen van de strijd die de Zeeuwen voerden met het water. De dijken worden begraasd door koeien en door Zeeuwse melkschapen. Goede kans dus om tijdens je wandeling lammetjes te zien.

Meer info over deze route

Rondje Sint-Pietersberg in Maastricht (5,2 km)

Fort Sint-Pieter moest ooit de zuidelijke hoofdstad beschermen. Nu is het een opvallend bouwwerk waar je langs kunt wandelen. Het ligt op de route Rondje Sint-Pietersberg. Op deze route kom je diverse dieren tegen. Van vlinders in de bermen van de paden die je bewandelt tot schapen (en misschien ook lammetjes) in de weilanden.

Meer info over deze route

Wandelroute Boschhuizen, Venray (3 km)

Rondom Venray ligt een gebied dat bestaat uit heide, stuifzand en dennenbossen. Aan de zuidkant is een graslandje met een poel. Dit is een paradijs voor libellen en vlinders. Blijf hier even staan en hoor en zie wat er vliegt en zoemt. De Wandelroute Boschhuizen is 3 kilometer lang.

Meer info over deze route

Wandelroute Nationaal Park Dwingelderveld (4,7 km)

De schaapskudde Ruinen bestaat uit ongeveer 300 Drentse heideschapen. In het voorjaar krioelt het er van de lammetjes. Deze wandelroute van bijna 5 kilometer komt langs de schaapskooi. Op de route kun je ook andere dieren zien, zoals wilde zwijnen en reeën (daarvoor moet je wel wat geluk hebben) en vogels als spechten. De route start vanaf het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Vanwege het coronavirus is het bezoekerscentrum zelf momenteel helaas gesloten, maar je kunt hier wel parkeren en je wandeling starten.

Meer info over deze route

Wandeling door De Dellen (5 km)

Het gebied De Dellen dankt zijn naam aan het woord ‘del’, wat laaggelegen gebied betekent. In dit gebied zijn veel verschillende landschappen, van heideveldjes tot naaldbossen. Dit zorgt ook voor veel variatie in de verschillende bewoners van het gebied. Op de heide heb je in de lente kans om de eerste vlinders te zien, terwijl in het bosgebied wilde zwijnen leven. De route start bij Uitspanning de Schaapskooi in Heerde. Wegens het coronavirus kun je hier op dit moment helaas niet naar binnen, maar je kunt hier wel parkeren en je wandeling beginnen.

Meer info over deze route

Een fuut met jongen Een fuut met jongen

Wandelroute Groene Jonker, Zevenhoven (3,3 km.)

De Groene Jonker is een natuurgebied met water en rietkragen waar je de wind doorheen hoort ruisen. Wandel je door dit gebied, dan zie je veel water- en rietvogels. In de lente kun je er volop jonge eendjes en futen zien zwemmen. Door het gebied gaat Wandelroute Groene Jonker van iets meer dan drie kilometer. De route gaat over een onverhard pad en start vanaf parkeerplaats De Roerdomp in Zevenhoven.

Meer info over deze route


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?