In de voetsporen van de Romeinen

Treed in de voetsporen van de Romeinen op het nieuwe Limespad.

Het Limespad, foto: Ad Snelderwaard / Wandelnet Het Limespad, foto: Ad Snelderwaard / Wandelnet

Wandelnet lanceerde op 23 mei 2018 een nieuw Lange-Afstand-Wandelpad (LAW): het Romeinse Limespad. Deze 275 kilometerslange route volgt de voormalige noordgrens (limes) van het Romeinse Rijk. “De Romeinen zijn de grondleggers van de westerse beschaving. Dat wilden we graag zichtbaar én beleefbaar maken”, aldus Joep Naber (directeur Wandelnet).

Het Limespad loopt van Katwijk aan Zee langs de Rijn (Oude, Leidsche, Kromme Rijn en Nederrijn) via Utrecht en Nijmegen naar de Duitse grens. De route, die in twee richtingen is gemarkeerd, verbindt meer dan 40 bijzondere plekken die herinneren aan het Romeinse verleden: wachttorens, musea en archeologische vindplaatsen. Op de site van Wandelnet kun je (per etappe) de gpx-files downloaden. De gids is te bestellen in de webshop van Wandelnet. Meer lezen over het Romeinse Limespad? Zie magazine Wandel.nl nummer 3 (met een kortingsactie bij aankoop van de gids).

Romeins festival

Wil je 2000 jaar terug in de tijd? Bezoek dan het Romeins Festival in Museumpark Archeon. De eerste twee weken van augustus draait alles in dit park om de Romeinen. Tijdens het festival staan allerlei demonstraties en activiteiten op het programma. Het jaarlijks terugkerende festival wordt dit jaar gehouden van 29 juli t/m 11 augustus 2018. Klik voor meer informatie en tickets op deze link.


In de Wandel.nl webshop

€ 6,95
Ledenprijs € 5,00
€ 4,95
Ledenprijs € 3,95
€ 11,95
Ledenprijs € 8,95

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?