Kasjoebische wandelroute in de regio Pommeren

Kasjoebië (in de regio Pommeren) wordt beschouwd als één van de mooiste regio’s in Polen. Je vindt hier bijna 700 postglaciale meren, die door rivieren en beken met elkaar verbonden zijn en zo één van de mooiste waterwegen vormen.

Een van deze waterwegen is de zogenaamde ‘Raduń Cirkel’, die 14 meren met elkaar verbindt en een onvergetelijke ervaring biedt voor liefhebbers van kanoën en zeilen. Maar ook als wandelaar kom je hier volop aan je trekken. Je vindt er uitgestrekte boscomplexen met een grote rijkdom aan natuur en talrijke natuurreservaten met een unieke vegetatie. Heuvels, rivieren, wilde stranden, dichte bossen en pittoreske dorpjes maken dit gebied interessant voor toeristen van alle leeftijden.

Oude Slavische stam

De Kasjoeben vormden van oorsprong een oude Slavische stam, die sinds de zesde eeuw aan de Oostzeekust tussen de Oder en de Wisla leefden. Eeuwenlang waren ze onderhevig aan verschillende invloeden (voornamelijk Duitse) en verplaatsten ze zich naar het oosten. Ze overleefden in Gdansk en Pommeren, waar hun aantal nu op meer dan 550 duizend wordt geschat. De Kasjoebiërs behielden hun eigen taal, tradities en gewoontes.

De Kasjoebische route is de langste en tegelijkertijd waarschijnlijk mooiste route van de hele regio Gdańsk. De kronkelende route doorkruist bijna het hele gebied van het Kasjoebische merenplateau en brengt je langs de meest waardevolle plekken.

Meer informatie over deze route

Meer routes in Polen

De langste wandelroute in de Poolse bergen

500 kilometer, 6 bergketens en 2 tot 3 weken avontuur. Dit zijn de ingrediënten van deze uitdagende wandelroute. Voor liefhebbers van de Poolse bergen is deze route een soort Heilige Graal.

Lees meer
De Mennonietenroute: langs bijzondere geschiedenis

Herontdek de bijzondere geschiedenis van de Nederlandse Mennonieten tijdens deze route. Deze culturele route gaat door het noorden van Polen, langs de sporen die deze Nederlandse kolonisten achterlieten.

Lees meer
350 kilometer wandelen langs de Poolse kust

De Poolse kust staat garant voor een prachtige wandeling. De kustlijn is een lange-afstandsroute die je kunt verdelen in kortere etappes. Je wandelt er langs natuurlijke en culturele rijkdom.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?