350 kilometer wandelen langs de Poolse kust

De Poolse kust staat garant voor een prachtige wandeling. De kustlijn is een lange-afstandsroute die je kunt verdelen in kortere etappes. Je wandelt er langs natuurlijke en culturele rijkdom.

Tijdens deze wandeling langs de Poolse kust kun je de natuurlijke en culturele rijkdom van twee kustregio’s van Polen leren kennen: West-Pommeren en Pommeren.

De totale lengte van de route is ongeveer 350 km, gerekend vanaf het begin in Świnoujście en eindigend op het schiereiland Hel. Bij het plannen van de route kun je deze onderverdelen in verschillende secties (dagelijkse etappes), waarvan de kortste ongeveer 23 km en de langste ongeveer 40 kilometer is.

Wind in de rug

De kenners raden aan om de route juist van Świnoujście naar Hel te wandelen, niet in de tegenovergestelde richting. Dit heeft te maken met twee factoren. Ten eerste is de richting van de wind aan de Poolse kust meestal van het westen naar het oosten, wat ongetwijfeld helpt bij het wandelen (je hebt dan de wind in de rug). Ten tweede schijnt de opgaande zon dan alleen 's morgens in je gezicht, om zich hierna naar achteren te bewegen. 

De Baltische stranden zijn prachtig, met een gemiddelde breedte van 40 tot 60 meter. Op de weg van Świnoujście naar Hel kom je 13 vuurtorens, twee nationale parken en verschillende interessante bezienswaardigheden tegen.

Meer informatie over deze route

Meer routes in Polen

De langste wandelroute in de Poolse bergen

500 kilometer, 6 bergketens en 2 tot 3 weken avontuur. Dit zijn de ingrediënten van deze uitdagende wandelroute. Voor liefhebbers van de Poolse bergen is deze route een soort Heilige Graal.

Lees meer
De Mennonietenroute: langs bijzondere geschiedenis

Herontdek de bijzondere geschiedenis van de Nederlandse Mennonieten tijdens deze route. Deze culturele route gaat door het noorden van Polen, langs de sporen die deze Nederlandse kolonisten achterlieten.

Lees meer
Kasjoebische wandelroute in de regio Pommeren

Kasjoebië (in de regio Pommeren) wordt beschouwd als één van de mooiste regio’s in Polen. Je vindt hier bijna 700 postglaciale meren, die door rivieren en beken met elkaar verbonden zijn en zo één van de mooiste waterwegen vormen.

Lees meer

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?