Direct naar de content Direct naar de hoofdnavigatie Direct naar de footer
Reizen

350 kilometer wandelen langs de Poolse kust

De Poolse kust staat garant voor een prachtige wandeling. De kustlijn is een lange-afstandsroute die je kunt verdelen in kortere etappes. Je wandelt er langs natuurlijke en culturele rijkdom.

350 kilometer wandelen langs de poolse kust

Tijdens deze wandeling langs de Poolse kust kun je de natuurlijke en culturele rijkdom van twee kustregio’s van Polen leren kennen: West-Pommeren en Pommeren.

De totale lengte van de route is ongeveer 350 km, gerekend vanaf het begin in Świnoujście en eindigend op het schiereiland Hel. Bij het plannen van de route kun je deze onderverdelen in verschillende secties (dagelijkse etappes), waarvan de kortste ongeveer 23 km en de langste ongeveer 40 kilometer is.

Wind in de rug

De kenners raden aan om de route juist van Świnoujście naar Hel te wandelen, niet in de tegenovergestelde richting. Dit heeft te maken met twee factoren. Ten eerste is de richting van de wind aan de Poolse kust meestal van het westen naar het oosten, wat ongetwijfeld helpt bij het wandelen (je hebt dan de wind in de rug). Ten tweede schijnt de opgaande zon dan alleen 's morgens in je gezicht, om zich hierna naar achteren te bewegen. 

Afbeelding 1 | 350 Kilometer Wandelen Langs De Poolse Kust

De Baltische stranden zijn prachtig, met een gemiddelde breedte van 40 tot 60 meter. Op de weg van Świnoujście naar Hel kom je 13 vuurtorens, twee nationale parken en verschillende interessante bezienswaardigheden tegen.

Meer informatie over deze route