3x anders wandelen in St. Johann in Tirol in Oostenrijk

Al wandelend in de regio St. Johann in Tirol in de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk ervaar je het veelzijdige landschap.

Wandel.nl in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo

Grießbachklamm, foto: Franz Gerdl Grießbachklamm, foto: Franz Gerdl

Actieve en natuurminnende vakantiegangers, langeafstandswandelaars en alpinisten voelen zich helemaal thuis in St. Johann in Tirol. Het ligt samen met de karakteristieke dorpjes Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf tussen de Kitzbüheler Horn en het markante Kaisergebergte, de belangrijkste bergen van de Kitzbüheler Alpen in Oostenrijk. Hieronder vind je drie verschillende manieren om deze veelzijdige regio te ontdekken. Meer verrassende doe-tips in de Oostenrijkse Alpen vind je in magazine Wandel.nl nummer 1-2019.

1. Voor de actieve vakantieganger

In St. Johann in Tirol ben je nauw verbonden met de natuur. Via goed bewegwijzerde paden wandel je langs alpenweiden en door bossen. Maar je kunt ook romantische bergmeren en watervallen ontdekken en klauteren en klimmen door ravijnen en kloven, zoals de Grießbachklamm in Erpfendorf. Themawandeltochten, educatieve paden voor kinderen en tochten met berg- en wandelgidsen in de regio beloven een actieve vakantie met vele geluksmomentjes.

Waterval Eifersbacher Waterval Eifersbacher

2. Voor de fanatieke wandelaar

Via de langeafstandswandeling Koasa Trail, die in St. Johann begint, ontdek je in vijf etappes de mooiste natuur van de regio. Je wandelt onder andere door de mystieke rotskloof Teufelsgasse. Maar ook langs de Eifersbacher waterval, die met veel geweld over de rotsen omlaag stort. Ook is St. Johann in Tirol het startpunt van de bekende Adlerweg, die heel Tirol doorkruist in 33 etappes. Uiteraard kun je zelf bepalen hoeveel etappes je loopt van deze 413 kilometer lange route.

3. Voor de avontuurlijke alpinist

Het markante Kaisergebergte in deze regio is een van de belangrijkste en populairste klimgebieden van de Alpen. De Kaiser of Koasa, zoals de locals zeggen, is ideaal voor alpinewandelaars, recreatieve klimmers en sportklimmers, die wel van wat uitdaging houden. Populaire tochten en bergtoppen als de Fleischbank, Teufelskanzel, Ellmauer Tor en de Ackerl- en Mauckspitze laten de harten van alpinisten zeker sneller kloppen.

Via de website van het Oostenrijks Toeristenburo vind je meer tips en uitgebreide informatie over wandelen in Oostenrijk en de regio St. Johann in Tirol.

Actief vakantie vieren in St. Johann in Tirol, foto: Staudinger Actief vakantie vieren in St. Johann in Tirol, foto: Staudinger

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.