Ontdek de mooiste routes in wandelparadijs West-Vlaanderen

De provincie West-Vlaanderen is een waar paradijs voor wandelaars. Je vindt er volop routes waarop je kunt wandelen én genieten. Van wandelnetwerken tot stadswandelroutes. We geven je op deze pagina drie tips.

Wandelpad in Assebroek Wandelpad in Assebroek

Ben je al eens in het westen van Vlaanderen geweest? De provincie West-Vlaanderen is één groot wandelparadijs, waar het telkens wandelen én genieten is. In elke regio vind je wandelnetwerken, stadswandelroutes, die je meenemen langs mooie en verrassende plekken. En voor wie wil, is de Vlaamse Kust nooit veraf. Wij stellen je hieronder enkele toppers voor!

Wandelnetwerk Velden en Meersen

Dit wandelnetwerk verbindt 115 kilometer aan wandelwegen in de groene long ten oosten van Werelderfgoedstad Brugge. Historische landschappen zoals de Assebroekse Meersen, Ryckevelde, het Beverhoutsveld, de Gemene- en Loweiden, de vallei van de Zuidleie en Oedelemberg zijn het aantrekkelijke decor. Brugge en de pittoreske dorpen Steenbrugge, Sijsele, Ver-Assebroek, Moerbrugge, en Oedelem verankeren het netwerk in het Brugse Ommeland en vormen de toegangspoorten.

Stiltepad in Heuvelland Stiltepad in Heuvelland

Stiltepad in Heuvelland: Horen... zien... genieten!

Kemmelberg, Rode Berg, Zwarte Berg, Scherpenberg en nog een pak andere heuveltopjes verbergen in hun groene valleien enkele schilderachtige dorpjes: deze vormen het decor van het Heuvelland. Volg je daar het Stiltepad, dan word je uitgenodigd om stil te worden, te luisteren naar je ademhaling, het ruisen van de bomen, het fluiten van de vogels, het kabbelen van een beekje... Hangmatten, ligzetels en zitbanken – op enkele heel bijzondere plekken- prikkelen je zintuigen. Onderweg staan diverse Haiku's van dichter Geert De Kockere gegraveerd.

De omgeving van Poelberg en Tielt in West-Vlaanderen De omgeving van Poelberg en Tielt in West-Vlaanderen

Nieuw: wandelnetwerk Poelberg-Meikensbossen

Dit nieuwe netwerk met 15,2 kilometer aan wandelpaden laat je kennismaken met het glooiende landschap op de grens tussen Tielt en Dentergem. De 45 meter hoge Poelberg met Poelbergsite, kronkelende veldwegen, het beschermde landschap rond de Poelbergmolen en uiteraard de Meikensbossen met zijn oud en jong bos, poelen, dreven, hooi- en weilanden vormen het aantrekkelijke decor van dit wandelnetwerk. De vele vergezichten en charmante kapelletjes maken het plaatje compleet.

Meer informatie over West-Vlaanderen

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.