AD bericht over het ‘virus’ wandelen

woensdag 28 februari 2018

De griep grijpt nog steeds om zich heen. Maar gelukkig is er ook een gezond virus actief in Nederland. “Veel mensen die eraan beginnen, hebben al snel een wandelvirus.” Aldus Paul Sanders, directeur Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN), in Analyse Levensstijl (een bijlage van het AD). In deze uitgave staan de meest populaire outdooractiviteiten centraal. En daarin mag wandelen volgens de redactie niet ontbreken.

Gezond in beweging met FitStap

Foto: Theo Tangelder Foto: Theo Tangelder

In het interview vertelt Paul Sanders enthousiast over de vele voordelen van wandelen. Het prikkelt de zintuigen, je bent lekker buiten in de natuur, ontdekt nieuwe gebieden, hebt contact met andere mensen én je wordt en blijft er fit van. Sanders: “Vier miljoen mensen wandelen omdat ze fit willen worden of fit willen blijven. Zijn ze er eenmaal aan begonnen, dan groeit wandelen al snel uit tot een hobby.” Speciaal voor deze groep mensen, ontwikkelde KWBN een uniek beweegprogramma: FitStap. Dankzij dit 12 weken durende programma worden mensen weer fit in lichaam én geest. Naast bewegen is er aandacht voor voeding(sadvies), mental coaching en cognitieve fitness.

Vertraging

In het artikel komt ook Conny Giesen aan het woord. Als deelnemer aan de pilot van FitStap kan zij als geen ander beamen dat wandelen verslavend is. “Als ik na een halve dag buitenlucht weer terugkom, dan ben ik weer dolgelukkig dat ik ben gaan wandelen.” Conny vertelt ook dat met name het vertragende karakter van wandelen haar veel goed doet. “In het dagelijkse leven rennen we van hot naar her, maar bij wandelen land je terug in een aangenaam traag tempo.”

Lees meer

Het hele artikel ‘Laagdrempelige wandelsport geeft vitaliteit enorme impuls’ uit de Analyse Levensstijl (een bijlage van het AD) lees je hier. Direct zelf op pad? Vind hier jouw wandelevenement of wandelroute.  1. Gratis nieuwsbrief
  2. Bedankt
Gratis nieuwsbrief
Schrijf in en ontvang iedere week het meest actuele wandelnieuws.

Word lid van KWBN

Als wandelliefhebber zit je goed bij KWBN. Wij bieden iedere wandelaar voordelen op maat. Kijk snel verder!

Waarom lid worden?